Musorujsag
Élő Eredmények

Pintér nem mondta ki, amit gondolt, Vignjevics 25 évet öregedett

m4sport.hu
Az Újpest nyerte a 2017/2018-as Magyar Kupa fináléját, miután 2–2-es rendes játékidő és gól nélküli hosszabbítás után tizenegyespárbajban 5–4-re legyőzte a története első kupadöntőjében pályára lépő Puskás Akadémiát. A lefújás után mindkét vezetőedző elmondta véleményét az M4 Sportnak.

Nebojsa Vignjevics, a története 10. kupadöntőjét megnyerő Újpest mestere a szurkolókra és játékosaira is büszke, főként azért, mert jobb egyéni képességekkel rendelkező ellenfelet tudtak legyőzni. A szerb szakember elárulta, a klubnál töltött öt évet egy picivel többnek érzi.

„Az utolsó lövéssel nyertük meg a mérkőzést, rendkívül keményen dolgoztunk, kialakítottuk a helyzeteinket. Ahogyan korábban mondtam, az a képesség, amellyel a Puskás Akadémia játékosai rendelkeznek, az Újpest viszont kevésbé, ezúttal is megmutatkoztak. Nagyon kevés terület elég nekik ahhoz, hogy könnyű gólokat szerezzenek, nálunk ez nincs meg. A legfontosabb, hogy nyertünk, arra senki nem fog emlékezni, hogyan tettük. Büszke vagyok a játékosaimra és a szurkolóinkra is, mindenkinek gratulálok, köszönettel tartozom a családomnak. A legnagyobb hibám az volt, hogy az Újpesthez jöttem, mert 5 év alatt 25-öt öregedtem. Csodálatos érzés nyerni, csak az tudhatja milyen, aki már átélte.”

Pintér Attila, a felcsútiak vezetőedzője azért volt szűkszavú, mert attól tartott, eltiltással büntethetik, ha kimondaná, amire gondol. Annyit azért elárult, egy bírói ítélet bosszantotta a lefújás után.

„Mi és a játékosaink emelt fővel mehetünk haza. Egy igazi kupamérkőzés volt, mindent elkövettünk a győzelem érdekében, a tizenegyespárbaj az már lutri, de jövő héten is le szeretnék ülni a kispadra, ezért nem mondanék többet” – nyilatkozta az ötödik kupadöntőjében harmadszor veszítő Pintér.

„Egy jó mérkőzés volt, mindkét oldalon elkövettek mindent a játékosok…Nézze meg mindenki a második percet” – utalt a felcsúti vezetőedző a mérkőzés elején történt tizenegyesgyanús esetre, amikor Szakály Pétert szerelte Litauszki Róbert a tizenhatoson belül.

Magyar Kupa, döntő:
Újpest FC-Puskás Akadémia 2-2 (0-1, 2-2, 2-2) – 11-esekkel: 5-4

További tartalmak