Musorujsag
Élő Eredmények

Sokba került az Újpestnek a kupadöntő

MTI
A Magyar Kupában győztes Újpestre négymillió forintos büntetést rótt ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.
Budapest, 2018. május 23. Újpesti szurkolók az első gól után a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. május 23-án. MTI Fotó: Illyés Tibor Újpesti szurkolók az első gól után a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Puskás Akadémia FC – Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. május 23-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az MLSZ honlapján közzétett határozat szerint az újpesti egyesület – mint visszaeső – szurkolóinak a Puskás Akadémia FC elleni múlt szerdai MK-döntőben tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt fizet büntetést.

Az indoklás szerint az újpesti drukkerek jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be a Groupama Arénába, használtak és dobáltak a játéktérre. Továbbá az újpesti fanatikusok magatartása másokat megbotránkoztatott, az ellenfél edzőjét sörrel locsolták le, játékosait műanyag poharakkal dobálták meg, szimpatizánsaival szemben fenyegetően léptek fel.

A Debrecen elleni bajnoki találkozón kiállított Stipe Bacelic-Grgic (Puskás Akadémia) négy soron következő felnőtt bajnokin nem léphet pályára, mert „amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, belefejelt ellenfele arcába”.

Az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen kiállított Matija Katanec (Mezőkövesd) két soron következő felnőtt bajnokin nem léphet pályára, mert a piros lap felmutatása után a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott.

További tartalmak