Musorujsag
Élő Eredmények

Disztl László: Feri bácsi a Videoton ikonja, emblematikus figurája

m4sport.hu
Disztl László tagja volt annak a Videotonnak, ami – Kovács Ferenc vezetőedző irányításával – a 1984-85-ös idényben az UEFA Kupa döntőjéig menetelt. Az egykori 28-szoros válogatott hátvéd megrendülten nyilatkozott a mesteredző halálával kapcsolatban az M4 Sporthíradójában.

A belga FC Bruges csapatában 1989 és 1994 között 99 mérkőzésen szereplő Disztl László – akinek bátyja, Péter válogatott kapus és ugyancsak az UEFA Kupa-döntős Videoton tagja volt – feleségétől tudta meg a szomorú hírt.

„Megrendített a halála. Olyan vezéregyéniség volt, aki képes volt irányítani és olyan útra állítani a csapatot, ami előrefelé vezetett – mondta az ifjabb Disztl. – Nem véletlen, hogy az edzősködés befejezése után, tiszteletbeli elnökként az utolsó pillanatokig a Videoton berkein belül maradt. Nekünk is nehéz feldolgozni a halálát, amióta csak az eszemet tudom, Feri bácsi a Videoton ikonja, emblematikus figurája.”

Disztl megemlítette, hogy az UEFA Kupa-fináléba jutó Videotont is Kovács Ferenc rakta össze, előtte néhány évig gyengébben szerepelt a székesfehérvári csapat.

„Jött ő és hirtelen rendbe rakta a csapatot. Megtalálta azt az együttest, amely utána két-három évig együtt játszott, ütőképes, egymásért küzdő, hajtó csapat volt” – nyilatkozta az UEFA Kupa elődöntőjében a Zseljeznicsar ellen fontos gólt szerző Disztl, aki elmondása szerint azért is meglepődött a hír hallatán, mert amikor Kovács Ferenccel találkozott, mindig  „kicsattanó állapotban, aktívnak, egészségesnek” látta.

„Amikor külföldön járunk, mindig megemlítik. A klubnak és a városnak olyan pluszt adott, ami soha nem múlik el, örökre emlékezetes marad” – tette még hozzá a Vidi egykori középhátvédje.

További tartalmak