Musorujsag
Élő Eredmények

Lipták: Kritikán aluli a teljesítményünk

M4 Sport
Szorult helyzetben várja a Diósgyőr labdarúgócsapata a Videoton elleni összecsapást, hiszen nem tudott pontot szerezni a Ferencváros ellen, így az utolsó fordulóra maradt a bennmaradás kiharcolása. Liptákék szégyellik magukat és javítanának hétvégén.

Lipták Zoltán elismerte, katasztrofálisra sikerült a csapat tavaszi idénye, így pedig már nem csak a saját kezükben van a sorsuk. „Ez a félszezon úgy, ahogy van: kuka. Mind csapatszinten, mind egyénileg kritikán aluli a teljesítményünk – fogalmazott a korábbi válogatott védő az M4 Sportnak. – Sajnos most már nem csak rajtunk múlik a bennmaradás, de ezt az utolsó lehetőséget még szeretnénk megragadni, és a hétvégén megverni a Videotont, és akkor bízzunk abban, hogy a többi csapat olyan eredményt fog elérni, hogy sikerül bennmaradnunk az első osztályban.”

Fernando együttese tavasszal mindössze két mérkőzést nyert meg, két döntetlenje mellett pedig kilencszer vesztesként hagyta el a pályát, így az előző szezonhoz hasonlóan ismét az utolsó fordulóban dől el, hogy bennmarad-e az első osztályban a Diósgyőr. „Haladás, hogy a Fradi ellen rúgtunk egyet kapura. Nem vagyunk egyszerű helyzetben: mindig kapunk gólt, viszont sosem rúgunk, így nem fog kijönni sehogy a három pont.”

A Videoton már tét nélkül utazik Miskolcra, hiszen a Honvéd elleni győzelmével megnyerte harmadik élvonalbeli bajnoki címét, de a DVTK-nak így sem lesz egyszerű a fehérváriakkal szemben. „Mindenkinek maximálisan kell teljesítenie, és csak a győzelem a fontos számunkra – mondta Tamás Márk, a csapat másik védője. – A taktikát az edzők állítják össze, ők tudják, hogy mivel lehet megverni a Videotont, maximálisan fel leszünk készítve. Mindenképpen az NB I-ben gondolkodunk, és most vagy meghalunk vagy maradunk az NB I-ben, és akkor jövőre lehet újra építkezni.”

Ez abban az esetben valósul meg, ha a DVTK legyőzi hazai pályán a Videotont, és a Haladás–Balmazújváros–Vasas trióból legalább két együttes nem nyer. Hogy milyen eredmények esetén melyik csapat marad bent vagy esik ki, ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze. Az OTP Bank Liga zárófordulójának szombaton 19 órakor kezdődő mérkőzéseit az M4 Sport körkapcsolásos formában közvetíti, a találkozók az m4sport.hu-n végig követhetők lesznek.

További tartalmak