Musorujsag
Élő Eredmények

Pátkai a 92. percben pecsételhette volna meg a DVTK sorsát

M4 Sport
Diósgyőrben örömünnep, Balmazújvárosban mély letargia volt az utolsó OTP Bank Liga forduló után. A DVTK-Videoton meccs 92. percében eleresztett Pátkai Máté bomba azonban mindezt fenekestül felfordíthatta volna.

Diósgyőrön epekedve várták, hogy a játékvezető lefújja a Videoton elleni összecsapást, hiszen a csapat 2-1-re vezetett a fehérváriak ellen, ami – tekintve, hogy a Balmazújváros döntetlenre állt a Fradi ellen, a Vasast pedig kiütötte a Honvéd – azt jelentette, hogy a DVTK bent marad az első osztályban.

A 92. percben azonban megfagyott a vér a diósgyőri stadion több mint tízezer szurkolójának ereiben, ugyanis Pátkai Máté 21 méterről eleresztett egy lövést a kapu irányába. A tizedmásodpercnyi csendet hatalmas csattanás szakította félbe, a hazai kapufa megmentette a diósgyőrieket. Hatalmas kő esett le mindenki szívéről, aki egy kicsit is a piros-fehéreknek szurkolt, nem sokkal később a játékvezető lefújta a találkozót.

Az örömünnep azonban még váratott magára, hiszen a Balmazújváros-Ferencváros összecsapás még zajlott, ráadásul 3-3 volt az állás, így ha Horváth Ferenc együttese gól szerzett volna, kiesik a Diósgyőr. Mindenki a telefonjára tapadt és az M4 Sportot fürkészte feszülten a májusban átadott létesítményben.
Eközben Balmazújvárosban a négy perces hosszabbítás ugyan letelt, de a bíró nem fújt bele a Balmaz támadásába, így nem sokkal a 96. perc elején gólt ünnepelhetett a hazai publikum. Nem tarthatott sokáig a megkönnyebbülés Balmazújvárosban és a döbbenet Diósgyőrön, hiszen a partjelző – teljesen jogosan – lest intett, így a gólt természetesen nem adták meg. Nem sokkal később le is fújta a találkozót Szőts Gábor játékvezető, így egy emberként ugrott talpra a diósgyőri stadion közönsége, és esett mély letargiába a balmazújvárosi csapat és szurkolói.

A lefújás után Horváth Ferenc indulatoktól fűtött nyilatkozatot adott.

Ha a forduló összes góljára kíváncsi azt itt nézheti meg, ha percről percre elevenítené fel az izgalmakat, azt itt teheti meg.

További tartalmak