Lanzafame: „Most aláírnám a magyar válogatottságot”

Az OTP Bank Liga 2017/2018-as szezonjának gólkirálya és legjobb játékosának választott Davide Lanzafame az M4 Sport Góóól!2 című műsorában elárulta, nyitott lenne a magyar válogatottságra.


A Budapest Honvéd olasz támadója vasárnap este vette át a gólkirálynak és az idény legjobbjának járó elismerést a hetedik alkalommal megrendezett RangAdó díjátadó gálán. Az év legszebb gólját is egy kispesti játékos zsebelte be, az év edzője a Paksot irányító Csertői Aurél  lett, az idény felfedezettje pedig a debreceni Varga Kevin.

A gólkirályi Lanzafame címről azt mondta, „tavaly Eppel nyert, akkor én gratuláltam neki és osztoztam az örömében, idén ő gratulált nekem, úgyhogy ez mindkettőnk számára pozitív.”

Hozzátette: „nem is tudnánk eltitkolni, hogy van köztünk rivalizálás, időnként magamnak kell hamut hintenem a fejemre, mert én vagyok az, aki kicsit éretlenül viselkedik, mindenesetre arra törekszem, hogy a kettőnk közötti verseny serkentő erő legyen Eppel felé.”

(fotó: MTI) Tavaly Eppel, idén Lanzafame végzett a góllövőlista élén (fotó: MTI)A Honvéd éléről ősszel menesztett Erik van der Meer, valamint az őt váltó Supka Attila közti különbségről elárulta, utóbbi nagyon jól ismeri a magyar futballt és az NB I viszonyait, ugyanígy volt ezzel a 2016/2017-es idényben bajnoki címet nyerő Marco Rossi. „A holland edző nem volt képben az itteni viszonyokkal, ezért elmaradtak az eredmények.”

Az év legjobb játékosa díj nem lepte meg a szezonban 18 gólja mellett 10 gólpasszt is kiosztó, ezzel a kanadai táblázat élén végző Lanzafamét.

Képmutató lennék, ha nem árulnám el, számítottam az elismerésre. Jó idényt zártam, de az edzőm, a klub és a csapattársaim nélkül sehol sem tartanék.”

„A jövő kiszámíthatatlan, 20 éves koromban más pályát vázoltam fel magam előtt. Be kell vallanom, van egy bizonyos karakterem, ami nem mindig vitt előre, Magyarország viszont befogadott, második otthonomnak érzem és ezért köszönettel tartozom” – tette hozzá.

Adta magát a kérdés, hogy mit szólna egy honosítási kérelemhez a magyar válogatott részéről. Lanzafame leszögezte: most aláírná.

„Ahogy korábban is nyilvánosan már elárultam, nagy megtiszteltetés lenne és örülnék neki, most aláírnák egy ilyen jellegű megállapodást, Magyarországon otthonomra találtam. ”

A kispesti Davide Lanzafame (b) átveszi az Év játékosa díjat Nagy Zoltán Pétertől, az MLSZ Marketing és Média Bizottságának tagjától a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján (fotó: MTI/Illyés Tibor)