Színmagyar klub adja az év legjobb edzőjét az NB I-ben

Csertői Aurélt, az OTP Bank Liga hetedik helyén végző Paksi FC vezetőedzőjét választották az év legjobbjának a 2017/2018-as szezon kiemelkedő teljesítményeit elismerő RangAdó díjátadó gálán, amelyet hetedik alkalommal rendezett meg a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője (b) átveszi az Év edzője díjat Georges Leekenstől, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányától a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján a Budapest Music Centerben 2018. június 3-án. MTI Fotó: Illyés TiborAz év edzője díjra még a DVSC irányítását az előző idény végén a kiesés szélén átvevő Herczeg András, illetve a Videotonnal első szezonjában bajnoki címet nyerő Marko Nikolics volt még versenyben. Csertői a díjat a magyar válogatott szövetségi kapitányától, Georges Leekenstől vehette át.

A Paks különleges színfoltja a magyar labdarúgás élvonalának, hiszen évek óta az egyetlen klub, amely kizárólag magyar játékosokkal szerepel, nem is akárhogy. A 29. fordulóban még a harmadik helyen állt Csertői Aurél együttese, amely az utolsó előtti fordulóig harcban is volt a bronzéremért, de zsinórban négy vereséggel zárták a bajnokságot, így visszacsúsztak a hetedik helyre.

Csertői a díj átvételekor megjegyezte, „szerencséje van, hogy egy hónappal ezelőtt szavaztak”.

A bajnokság hajrájában nyújtott teljesítmény fel is dühítette a szakembert, aki 2014 januárjában vette át a Paks vezetését, azóta pedig (sorrendben) a 11., 5., 7., 5. és 7. helyen végzett a csapattal. Az elismerésre méltó filozófiát követő klub bizalma töretlen Csertői Aurél felé, aki tavasszal 2020 nyaráig meghosszabbította a szerződését a Tolna megyei együttessel.

A RangAdó gálán több kategóriában is díjazták a legjobbakat a női és férfi labdarúgás élvonalában. A győztesekről a klubok szavaztak, minden együttes vezetőedzője, csapatkapitánya, legidősebb, illetve legfiatalabb játékosa voksolt.

2017-ben a Budapest Honvéddal bajnoki címet nyerő Marco Rossit választották a legjobb edzőnek, az olasz szakember a most záruló idény előtt a szlovák bajnokságban szereplő dunaszerdahelyi DAC kispadját vette át.

A RangAdó Gála díjazottjai:

A férfi NB I legjobb játékosa: Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)

A férfi NB I felfedezettje: Varga Kevin (Debreceni VSC)

A férfi NB I gólkirálya: Lanzafame (18 gól)

A férfi NB I legszebb gólja: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)

A férfi NB I legjobb edzője: Csertői Aurél (Paks)

A férfi NB I legjobb játékvezetője: Iványi Zoltán

Az NB I legsportszerűbb csapata: Újpest FC

A női NB I legjobb játékosa: Fenyvesi Evelin (Ferencváros)

A női NB I felfedezettje: Nagy Virág (Kóka)