Musorujsag
Élő Eredmények

Izlandi csatárt igazolt a Fradi

fradi.hu
A Ferencváros labdarúgócsapata Kjartan Finnbogason személyében izlandi csatárt igazolt. A 31 éves támadó a dán élvonalbeli AC Horsenstől érkezik.

A ferencvárosi klub honlapjának tájékoztatása szerint Finnbogason az izlandi KR Reykjavíknál kezdte pályafutását, majd 2005-ben a Celtichez igazolt. A skót együttes kétszer is kölcsönadta, visszatérve pedig 28 meccsen 20 gólt szerzett a glasgow-i zöld-fehérek második csapatának tagjaként.

Miután a Celtic első csapatánál nem kapott lehetőséget, 2008-ban Norvégiába, a Sandefjordhoz igazolt. Innen az útja ismét Skóciába vezetett, és bár hiába szerzett gólt debütálásakor a Falkirknél, nem tudott megragadni a kezdőcsapatban.

A légióskodás után 2010-ben visszatért nevelőegyütteséhez, az FR Reykjavíkhoz. Első szezonjában megnyerték az izlandi bajnokságot, és 2013-ban csapatával a második bajnoki serleget is megszerezték. Finnbogason négy év után távozott, 82 mérkőzésen 37 találatot szerzett. 2011-ben Portugália ellen debütált a válogatottjában.

2014 őszén az AC Horsens csapatában korábbi klubja, a Celtic ellen mutatkozott be tétmérkőzésen. Első szezonjában 11 gólt szerzett, majd a 2015-2016-os bajnokságban 17 találatot jegyzett az izlandi támadó. Harmadik idényében már csapatkapitányként vezette az AC Horsenst és az utolsó mérkőzéséig ő viselte a kapitányi karszalagot.

A válogatottban 2011 után, 2016-ban játszhatott ismét, azonban nem volt tagja az Európa-bajnokságra utazó keretnek. 2017-ben, a Kína elleni barátságos meccsen megszerezte első gólját a nemzeti csapatban, majd egy gólpasszt is kiosztott a 2-0-ra megnyert összecsapáson. Eddig összesen 11 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában.

Kjartan Finnbogason az NB I. történetének első izlandi légiósa.

További tartalmak