Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy gólt lőtt, de kikapott a Honvéd Szkopjéban

m4sport.hu
A Budapest Honvéd 2–1-es vereséget szenvedett a macedón Rabotnicki otthonában az Európa Liga-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

Jobban kezdtek a hazaiak, két lövéssel veszélyeztettek, de tíz perc után a kispestiek átvették az irányítást. A vendégeknek is voltak lehetőségeik és szögleteik, majd kiegyenlítetté vált a játék.

A 34. percben Petar Petkovszki kapott jó átadást, betört a tizenhatoson belülre, majd a hálóba lőtt, így némileg váratlanul vezetést szerzett a Rabotnicki. Közvetlenül a szünet előtt Nagy Gergő látványos, távoli lövéssel egyenlített.

Némileg eseménytelenül kezdődött a második félidő, majd a hatvanadik percben Nikola Sarkoszki nyolc méterről a hálóba talált, így ismét a hazaiak álltak jobban. A hajrában növelhették volna előnyüket a macedónok, és bár Gróf Dávid hibáját Dusan Stevic nem tudta kihasználni, ennek ellenére előnyt szereztek a párharc első meccsén.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Rabotnicki (macedón)-Budapest Honvéd 2–1 (1–1)
Szkopje, v.: Tohver (észt)
gólszerzők: Petar Petkovski (34.), Nikola Sharkoski (59.), illetve Nagy Gergő (45+1.)
sárga lap: Herrera (95.), Sztjepanovics (96.), illetve Batik (88.)

Rabotnicki:
Bozsinovszki – Stevic, Mitrev, Najdovszki, Herrera – Pejev, Stevanovic (Szadiki, 88.), Bopesu – Sarkoszki (F. Petkovszki, 71.), Sztjepanovics, P. Petkovszki (Chinedu, 79.)

Bp. Honvéd:
Gróf – Batik, Kamber, Skvorc – Holender (Bamba, 86.), Gazdag, Vadócz, Nagy G., Uzoma (Kukoc, 72.) – Danilo, Lukács D. (Májer, 67.)

A visszavágót jövő kedden játsszák a Bozsik Stadionban.

További tartalmak