Musorujsag
Élő Eredmények

Előnyről kapott ki az Újpest az EL-selejtezőben

m4sport.hu/MTI
Az Újpest labdarúgócsapata csütörtökön idegenben 3–1-re kikapott az azeri Nyeftcsi Bakutól az Európa Liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

Neftci (azeri)-Újpest FC 3-1 (1-1)

Baku, Dalga Stadion, 2000 néző, v.: Dennis Higler (holland)
Gólszerzők: Dabo (23., 72.), Mahmudov (92.), illetve Nagy D. (9.)
Sárga lap: Dabo (62.), Mahmudov (66.), illetve Litauszki (78.)

Neftci: Agajev – Mirzabekov, Petrov, Abisov, Krivocsjuk – Paracki, Mustivar, Hadzsijev (Bralic, 77.) – Frederico, Dabo (Karikari, 91.), Alaskarov (Mahmudov, 42.)

Újpest: Pajovic – Balázs, Litauszki, Bojovic, Burekovic – Sankovic, Cseke – Pauljevic, Nagy D. (Angelov, 90.), Zsótér (Szűcs K., 74.) – Novothny (Tischler, 81.)

A lila-fehérek két játékosra nem számíthattak, ugyanis a bevándorlási ügyintézés során probléma lépett fel, így a mali Alassane Diallo és a nigériai Obinna Nwobodo nem kapta meg a beutazáshoz szükséges vízumpapírokat.

A bakui összecsapás gyors újpesti góllal indult: Zsótér balról érkező beadását Nagy kapásból, kilenc méterről lőtte a kapuba. A lassan csordogáló mérkőzésbe az azeriek egyenlítő találata hozott lendületet: Pajovic ütötte ki rossz helyre a labdát egy távoli lövés után, a hazaiak francia csatára, Dabo pedig közelről nem hibázott. Az első félóra végén üres kapus ziccert hibázott az azeri gárda, amely ezt követően sorra dolgozta és hagyta ki a komoly helyzeteket, ám nem tudott előnybe kerülni, miként a szünet előtti percben nagy lehetőséget hibázó Újpest sem.

A fordulást követően hazaadás miatt az azeri öt és feles sarkáról végezhetett el szabadrúgást az Újpest, ám nem élt a helyzettel. Pajovic újra hibázott, ezúttal az ellenfélnek rúgta ki laposan a labdát, Dabo pedig 16 méterről eltekert mellette, a kapus elvetődni sem tudott. A hajrában a csereként beállt Mahmudov a kimozduló kapus fölött laza bokamozdulattal a hálóba emelt, így az Újpest 3-1-es hátránnyal várhatja a jövő csütörtöki visszavágót.

További tartalmak