Thomas Doll: Jók voltunk, de okosabbnak kell lennünk

A Ferencváros vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével a Makkabi Tel-Aviv elleni hazai Európa Liga-selejtezőben, ugyanakkor a ráadásban bekapott gól szerinte okosabb játékkal elkerülhető lett volna.

Mint arról korábban beszámoltunk, a zöld-fehérek úgy játszottak döntetlent az izraeli csapattal, hogy a vendégek a 91. percben egyenlítettek egy megpattanó lövésből.

„Nagyon elégedett voltam a csapat teljesítményével, szerintem jól teljesítettünk védekezésben. Nem volt ugyan túl sok gólhelyzetünk, de nagyon együtt dolgoztunk, ez is volt a terv előzetesen. A megfelelő pillanatban találtunk be, de okosabbnak kell lennünk, mert mindössze négy perc volt hátra, ilyenkor sokkal hosszabban kell megtartani a labdát, ki kell harcolni néhány bedobást, szögletet. Természetesen előfordulhatnak olyan gólok, hogy valakin megpattan, de ez egy elkerülhető gól volt, hiszen nálunk volt a labda a találatot megelőzően. Tanulnunk kell az ilyen szituációkból. Elégedett voltam a teljesítménnyel, de a meccs előtt is azt mondtam, nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt, most pedig mégis úgy megyünk oda, hogy 1–1-ről folytatódik, és ez idegenben nem lesz egyszerű. Nehéz visszavágó lesz” – nyilatkozta az M4 Sportnak a német tréner, aki külön kitért arra is, hogy a közönség támogatása sokat segített a csapatnak.

A vendégek a 91. percben egyenlítettek


Arra a kérdésre, hogy a 75. percben miért cserélte le a frissen igazolt Davide Lanzafamét, Doll elmondta, hogy az olasz támadó még nem tudott sokat együtt edzeni a csapattal, sokat dolgozott és harcolt, de elfáradt. „Nagyon sokat dolgozott, nagyon sokszor rúgták meg, görcsöt kapott, és nem maradhatott tovább a pályán.”

A vezetőedző a jövő heti visszavágóval kapcsolatban úgy vélekedett, ha ugyanilyen jól és bátran játszik idegenben is a Ferencváros, akkor bármi megtörténhet. „Mi is betalálhatunk az ellenfél pályáján, ráadásul picivel több edzés lesz a lábunkban. Most az a legfontosabb, hogy a lehető leginkább összeszedjük magunkat erőben, hiszen a srácok többsége nem edzett rengeteget, éppen ezért mondom azt, hogy nagyon örültem ennek a teljesítménynek.”

Dibusz Dénes szintén elégedett volt a csapat teljesítményével, amelyre lehet építeni ez előttük álló idényben. „Az egész mérkőzésen nagyon jó szellemben fociztunk, teljesen nemzetközi szinten volt a csapat, nagyon fegyelmezetten védekeztünk. A szünetben arról beszélgettünk az öltözőben, hogy a pontrúgásainkban ott van a veszély, próbáljuk hátul tartani ugyanezt a biztonságot, hozzuk le nullára mérkőzést, és akkor biztos, hogy valahogy fogunk egy gólt szerezni. Ez meg is történt, de sajnos a végén volt egy megpattanó lövés, amivel eléggé keserű lett a mérkőzés vége. De azt gondolom, hogy a játékra mindenképpen lehet építeni.”