Musorujsag
Élő Eredmények

Tajti Mátyás a barcelonai pokoljárásról

M4 Sport
Tajti Mátyást ki akarták közösíteni Barcelonában, de a pofon megerősítette. A Diósgyőr új igazolása onnantól kezdve úgy érezte, őt már senki nem tudja földbe döngölni. A játékos az M4 Sportnak mesélt a pokoljárásba fordult barcelonai kalandról.

Tajti Mátyásért 15 évesen a Barcelona és a Real Madrid is harcba szállt, a fiatal tehetség akkor a katalánokat választotta. Akkor még nem gondolta, hogy nagy pofonba fog beleszaladni.

„Barcelonában a beilleszkedés nem ment, próbáltak kiközösíteni. Pályán kívüli gondjaim voltak, de ezáltal a pályán sem ment a játék, mert mindennap úgy mentem le edzésre, hogy csak legyen már vége, nem akarok ott lenni – nyilatkozta az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában a 20 éves középpályás. Ez a barcelonai két év nagyon kellett nekem, hogy beleszaladjak egy pofonba. U16-ig Magyarországon játszottam és semmi gondom nem volt. Akadémián voltam, tehetségesnek számítottam, a válogatottban végigjátszottam az összes meccset és semmi nehézségem nem volt. Kellett, hogy kimenjek külföldre, és megtapasztaljam, hogy milyen az, amikor az ember nulláról indul és semmibe veszik. Nagyon jól jött nekem, hogy beleszaladtam ebbe, mert ez megerősített, és már Malagába is úgy mentem át, hogy nem tudtam elképzelni, hogy engem bárki is mostantól a földbe tiporjon. Ajánlani tudom mindenkinek, hogy menjen ki. Az edzésmunka is más, azt is meg kell tapasztalni. Aki itthon játszik és nagy tehetség, az megszokja, hogy ő a sztár a csapatban és mindenki odafigyel rá. Nekem is ugyanez volt, de így, hogy kimentem, a legnagyobb nulla voltam ott, és innen kellett felmászni. Meg kell tanulni, hogy hogyan lehet felmászni, hogyan lehet odaérni, hogy ott is legyél valaki.”

Tajti két évig játszott Barcelonában, majd Malagába igazolt, ahol újjáépítette magát. „Már úgy mentem oda, hogy beszéltem a nyelvet, a társak is sokkal nyitottabbak voltak, szóval két perc alatt összehaverkodtam mindenkivel. Ott már minden jól alakult, imádtam edzeni, imádtam a társakat is, fájó szívvel hagytam most ott őket. Mondtam, hogy adok magamnak még egy esélyt, és akkor elmegyek Malagába, és akkor nézzük meg, mi lesz. Tudtam, hogy min kell változtatni. Tényleg nagyon megerősödtem a két év után a személyiségemben, úgy mentem oda, hogy akkor itt már engem nem fog megenni senki.”

A még mindig csak 20 éves Tajti a nyáron hazatért és a DVTK-hoz igazolt, ahol édesapja, Tajti József a klub sportigazgatója. De nem csak ezért választotta Miskolcot, hanem Fernando Fernández vezetőedző miatt. „Az edző személye döntött, ismertem már Malagából, ő is ismert engem, rengeteg meccsemet megnézte. Nagyon megörültem, amikor hívott, mert már váltani akartam, mert kiesett a Malaga az első osztályból. Pont kapóra jött, hogy hívott, és akkor nem volt kérdés, hogy idejövök.”

Az m4sport.hu-n a forduló összes meccsét élőben közvetítjük Az m4sport.hu-n a forduló összes meccsét élőben közvetítjük

A DVTK a Ferencváros otthonában kezdi meg az OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonját. A vasárnap 17.30-kor kezdődő meccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

További tartalmak