Amióta 12 csapatos az NB I., még nem rajtolt így a bajnokság

Kiemelkedően gólgazdag fordulóval rajtolt az OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonja: amióta 12 csapat alkotja a magyar labdarúgás élvonalát, még nem esett ennyi gól a nyitófordulóban.

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)A mögöttünk hagyott hétvégén 6 mérkőzésen 21 találat született, ez átlagban 3,5-öt jelent, ami majdnem egy egész góllal több, mint az előző három idény bármelyik nyitófordulójában.

Simek Péter, az M4 Sport szakkommentátora szerint pozitív, hogy ennyi gólt láthattak a nézők, hiszen ezért mennek ki a stadionokba vagy ülnek le a televízió elé, de összességében stabilabb védekezést várt a csapatoktól.

A nyitóforduló góltermése a 2017/2018-as szezon egészét tekintve is emelkedést mutat, az előző idény 33 fordulója átlagban 2,8 gólt hozott és mindössze 8 olyan hétvége volt, amikor hat mérkőzésen 21 vagy annál több gólöröm szakította meg a meccseket.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 4-1
Újpest FC-MTK Budapest 0-2
Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 0-1
MOL Vidi FC-Kisvárda 4-0
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 3-1
Budapest Honvéd - Swietelsky-Haladás 3-2

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport) 

(forrás: M4 Sport) A magyar csapatok nemzetközi kupameccsei a héten (forrás: M4 Sport)(forrás: M4 Sport) A második forduló programja(forrás: M4 Sport)