Musorujsag
Élő Eredmények

Eddig tévében nézte az örökrangadókat az MTK edzője

M4 Sport
Újpesti győzelmével az MTK gyorsan akklimatizálódott az élvonalban, most pedig egy újabb tradícionális pesti derbi vár az NB II. tavalyi bajnokára: Feczkó Tamás csapata a Ferencváros ellen bizonyíthatja, hogy az első fordulós siker nem egyszeri eredmény volt.

Kanta József csapatkapitány az új Hidegkuti Stadionban még nem élhetett át sikert a Ferencváros ellen, legszebb élménye a régi pályához kötődik. „Jó pár évvel ezelőtt volt, 4–2-re nyertünk hazai pályán. Akkor még Ricardo Moniz volt a Ferencváros edzője. A félidőben 2–1-re vezettünk, aztán egyenlített a Fradi és az utolsó egy-két percben rúgtunk két gólt. Azon a meccsen volt Könyves Norbert emlékezetes félpályán túli gólja. Ez talán számomra a legemlékezetesebb. Aztán pár éve az Üllői úton lőttem egy szabadrúgásgólt egy 2–2-es mérkőzésen, az is nagyszerű emlék, hiszen az új Fradi-stadionban előtte nem sikerült gólt szereznem.”

Torghelle Sándor is sokszor aktív részt vállalt az örökrangadókon. Azt se bánja, ha az ellendrukkerek a szájukra veszik, mert tudja, hogy az ilyen mérkőzések maradnak meg legjobban az emberekben. „Én bárhova megyek, megkapom a saját magam kis »dicséretét«. Nekem korábban voltak balhéim Fradi-meccseken, de hát azért jó egy rangadó, mert van benne élet, odafigyelnek rá az emberek. Ha itt valamit csinálsz, akkor arra akár tizenöt év múlva is emlékeznek.”

Feczkó Tamás vezetőedző egy éve a feljutó Balmazújvárost hagyta ott a kieső MTK-ért, mostanra úgy tűnik, megérte neki az akkor kockázatosnak tűnő váltás. „Helyet cserélt a két csapat, pedig én nagyon szurkoltam annak, hogy a Balmazújváros bennmaradjon az NB I-ben. Az utolsó fordulóig meg is volt az esélyük, ha nem dől el hamarabb a bajnoki cím, akkor biztos vagyok abban, hogy nem cserélt volna helyet a két csapat, hanem most arról beszélgetnénk, hogy milyen érzés lesz majd Balmazújvárosban Nb I-es meccsen leülni az MTK kispadjára.”

A vasárnapi mérkőzés lesz Feczkó Tamás első örökrangadója. „Furcsa lesz, hiszen évekkel ezelőtt még a tévében néztem, hogy az MTK–Fradi mérkőzésen mennyien vannak, milyen visszhangja van egy örökrangadónak. Várjuk, nemcsak én, hanem a játékosok is. Nagyon jó csapattal találkozunk, minden posztra minőségi játékosaik vannak, sőt, szerintem két azonos képességű csapatot is ki tudnak állítani, de nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni, hanem azért, hogy itthon tartsuk a három pontot.”

Az MTK eddig egyszer játszott bajnokit a Ferencvárossal az új Hidegkuti Stadionban, akkor 3–1-re győzött az FTC, előtte viszont öt évig nem tudta idegenben legyőzni a kék-fehéreket.

Az MTK vasárnap 18 órától fogadja a Ferencvárost, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

További tartalmak