Kondás szerint javultak, mert most később hoztak össze egy büntetőt

A Kisvárda a második fordulóban a második vereségét szenvedte el az OTP Bank Ligában, a Vidi után a Honvéd is 4–0-ra győzte le az újoncot.

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)Akárcsak egy hete Felcsúton, úgy Kispesten is sok védelmi hibát vétett a találkozón kilenc külföldivel felálló együttes, a vezetőedző, Kondás Elemér szerint, amíg ezeket nem tudják kijavítani, nem bízhatnak jobb eredményben:

 „Jól futballozott a Honvéd, az elején főként hosszú labdákkal próbálkoztak, középen járatták a  labdákat és a beinduló embereket keresték, ezt jól levédekeztük. Sajnos egy szögletből megkaptuk a büntetőt, de ebben már javultunk, a múltkor a 13. percben kaptuk, most a 25. perc környékén. Ezt követően már menni kellett az eredmény után, a Honvéd nem változtatott. A második félidőt rosszul kezdtük, odaadtuk az ellenfélnek a labdát, utána luftot rúgtunk, ha ezeket a hibákat nem tudjuk kiküszöbölni, nem lehetünk eredményesek” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

A Kisvárda egyedüli csapatként nem szerzett még pontot az OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjában.

Eközben a Budapest Honvédnál ideálisan alakul a szezonkezdet, hiszen az Európa Liga-selejtező második fordulójában előnyből várhatják a Niederkorn elleni visszavágót, az NB I-ben pedig a Ferencvároshoz hasonlóan két győzelemmel állnak.

Supka Attila csak abban talált kivetni valót, hogy csapat már jóval korábban eldönthette volna a három pont sorsát.

„Próbáltuk a saját játékunkat játszani, visszatámadtunk az ellenfél térfelén, ebből szereztünk is labdákat, megvoltak a lehetőségeink. Ha kicsit pontosabbak vagyunk, már a második félidő elején eldönthettük volna a mérkőzés sorsát, volt két-három százázalékosnak mondható helyzetünk. A csapat mindent megtett az eredményért, megérdemelten nyertük meg a meccset” – mondta a kispesti edző csatornánknak.