Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét pályára léphet a 11-szer újraélesztett labdarúgó

Ismét pályára léphet a 11-szer újraélesztett labdarúgó

m4sport.hu
Január végén majdnem meghalt, júniusban viszont már csapattársaival együtt edzhetett a dabasi fiatal.

Hat hónappal az után, hogy a 17 esztendős Duhaj Ádám egy felkészülési mérkőzés vége előtt összeesett, és az élete egy hajszálon múlott, a dabasi focista hétfőn délután újra a csapattársaival együtt edzhetett.

A játékos január 25-én lett rosszul, szívrohama után 11 alkalommal élesztették újra, a klinikai halál állapotából viszont véglegesen a városmajori klinikán hozták vissza. A tüzetes orvosi vizsgálat megállapította, hogy egy ritka, veleszületett szívbetegség okozta a bajt.

Június utolsó előtti napján azonban már ismét csapattársaival edzhetett a fiatal játékos. Ráadásul még egy jó hírt is kapott a pályán Dr. Merkely Béla professzortól, a Semmelweis Egyetem rektorától, a városmajori klinika igazgatójától.

Az orvosi stáb nemcsak azért volt a pálya mellett, hogy tanúi legyenek a nagy visszatérésnek, de különböző vizsgálatokat is végeztek az edzés közben Ádámon.

Mostantól már abban is reménykedhet, hogy az őszi mérkőzéseken újra a csapata rendelkezésére állhat. Addig is folyamatosan rajta tartjuk a szemünket, a pályán elvégzett mérések, valamint a klinikai terheléses vizsgálatok erősíthetik meg az optimizmusunkat” – mondta a rektor.

Duhaj Ádám újra élvezi a mozgás örömét, de tisztában van vele, hogy nem ronthat ajtóstul a házba. Fokozatosan növeli a napi futóadagját, egyelőre nem próbál versenyre kelni a csapattársaival, de bízik abban, hogy rövidesen állhatja a versenyt velük.

További tartalmak