Musorujsag
Élő Eredmények

A Haladás legyőzésével továbbra is százszázalékos a Fradi

m4sport.hu
A hazai pályán játszó Ferencváros 3–1-re legyőzte a Haladást az OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati játéknapján, így a zöld-fehérek továbbra is százszázalékosak.

Davide Lanzafame megszerezte első és második gólját is a Ferencvárosban, valamint Varga Roland is eredményes volt, míg a szombathelyiek gólját Gál Bálint lőtte.

A találkozó összefoglalója:

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencváros-Szombathelyi Haladás 3-1 (1-0)

Groupama Aréna, 7504 néző, v.: Vad II.
Gólszerzők: Varga R. (23.), Lanzafame (53., 63., utóbbit 11-esből), illetve Gaál (49.)
Piros lap: Jagodics (87.)
Sárga lap: Spirovski (74.), Blazic (78.), illetve Habovda (7.), Benes (62.), Gaál (73.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Heister – Leandro (Csernik, 87.), Spirovski – Varga R. (Böde, 68.), Petrjak, Bőle (Finnbogason, 81.) – Lanzafame

Szombathelyi Haladás: Király – Habovda, Kolcák, Benes, Bosnjak – Jagodics, Grumics (Németh Milán, 84.) – Mészáros, Rácz (Halmosi, 67.), Gaál – Rabusic (Bamgboye Funsho, 64.)

Az első félidő egyetlen veszélyes gólhelyzetéből Varga Roland a 23. percben vezetést szerzett a Ferencvárosnak, a fennmaradó időben a két tizenhatos között folyt a játék közepes tempóban. A középpályán mindkét csapatnak többször sikerült átvinnie az akcióit, de a létszámfölényben lévő védelmek már megálljt parancsoltak a támadásoknak.

A második félidő elején Gaál góljával egyenlített a Haladás, ami pár percre megzavarta a hazaiakat. Lovrencsics harcossága és Varga önzetlensége azonban újabb ferencvárosi gólt eredményezett, az előző szezon gólkirálya, a nyáron a Budapest Honvédtól szerződtetett Lanzafame pedig ötödik tétmérkőzésén megszerezte első találatát új csapatában. Tíz perccel később aztán a másodikat is: az olasz támadó büntetőből volt eredményes. A hátralévő időben a Ferencváros kézben tartotta az irányítást, a Haladás viszont nem tudott megújulni, így kétgólos vereséggel távozott az Üllői útról.

A Ferencváros megőrizte százszázalékos mérlegét a bajnoki szezonban – a három fordulóban 11 gólt szerzett Thomas Doll csapata -, míg a hazai pontvadászatban immár 22 összecsapás óta tart a veretlenségi sorozata.

További tartalmak