Musorujsag
Élő Eredmények

Vass Ádám: Az MTK-nál mindig van valaki, aki felhúzza a földről a másikat

m4sport.hu/M4 Sport
Századik NB I-es bajnokiját játssza szombaton Vass Ádám, aki Angliában szerezte az alapokat, a Serie A-ban világsztárok ellen játszhatott, kolozsvári időszakára azonban nem jó szívvel gondol, az MTK-nál viszont jó helyen érzi magát.

A 11-szeres válogatott a Puskás Akadémia elleni meccsen, szombaton jubilál az MTK színeiben, a középpályás számlálója azonban többet is mutathatna, ha nem 16 évesen kezdi külföldi kalandozásait.

MTK (Fotó: mtkbudapest.hu) (Fotó: mtkbudapest.hu)

Előbb az angol Stoke City korosztályos csapataiban pallérozódott, majd öt éven keresztül erősítette a Bresciát. Olaszország után megfordult Kolozsváron a CFR Cluj gárdájánál, 2013 őszén pedig Belgiumban is kipróbálta magát.

„Angliában egy nagyon jó edzőm volt Noel Blake személyében, aki hihetetlen mértékben hozzájárult ahhoz olyan alapokat adjon nekem, amelyeket később hasznosíthattam a pályafutásom során” – elevenítette fel albioni időszakát.

Olaszországhoz is csupa jó emlék köti, hiszen a Brescia színeiben is eljutott száz meccsig, ráadásul világklasszisok ellen próbálhatta ki magát, olyan játékosok ellen játszott, mint például Pirlo, Ibrahimovic vagy Gattuso.

„Nyilván van hiányérzetem is” – tért át Kolozsváron töltött időszakára. „Megsérültem, és a hároméves szerződésemből csak egy évet tudtam kitölteni, ami óriási csalódás volt.”

Hozzátette, azért is különösen fájó 2012-es sérülése, mert csapata a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, ám ő egyetlen percet sem tudott játszani az elitsorozatban. Egy rövid belgiumi kitérőt követően hazaigazolt, ám nem sikerült megállapodnia nevelőegyesületével, a Ferencvárossal, így az MTK-hoz szerződött, amellyel előbb bajnoki bronzérmet szerzett, majd megjárta az NB II-t is.

„Sajnos volt ebben tapasztalatom” – utalt a Bresciánál töltött szezonjára, mikor a feljutás után csapatával kiesett a Serie A-ból. A másodosztály azonban már a múlté, az MTK-val idén ismét az élvonalban szerepelhet, és tudja is, minek köszönhető ez.

„Mindenki mindenkiért meghalt a pályán. A nehezebb periódusokban is az vitt minket előre, hogy mindig volt valaki, aki felhúzta a másikat a földről” – árulta el a csapat erősségét Vass Ádám.

További tartalmak