Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan az Újpest első győzelme az új szezonban

m4sport.hu
Az Újpest először nyert a labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es idényében, miután a harmadik forduló vasárnapi játéknapján 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Újpest FC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2029 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: A. Diallo (66.)
sárga lap: Nagy D. (50.), Zsótér (82.), illetve Gosztonyi (19.), Felipe (34.), Beriosz (75.)

Újpest: Pajovic – Balázs B., Bojovic, Horj, Burekovic – Szűcs K. (Zsótér, 58.), Sankovic, A. Diallo, Nagy D. (Angelov, 85.), Nwobodo – Novothny (Tischler, 58.)

Kisvárda: Felipe – Ene (Horváth Z., 72.), Parcvanija, Beriosz, Vári B. – Lucas – Hej, Karaszjuk, Mitosevic (Misic, 82.), Gosztonyi – Ilic (De Oliveira, 65.)

 

Óriási újpesti mezőnyfölény vezette fel a találkozót, de rengeteg hiba csúszott a hazaiak játékába, így Nwobodo villanásától eltekintve nem jelentettek veszélyt a kisvárdai kapura. A vendégek elsősorban a védekezésre koncentráltak, támadást nem tudtak vezetni. Fél óra elteltével aztán elaltatta magát az Újpest: perceken belül Hej és Vári előtt is gólhelyzet adódott, míg a két kisvárdai lehetőség között Novothny hagyott ki egy büntetőt. A szünet előtt rendezte sorait a házigazda – Diallo fejese a lécről pattant vissza –, de nem tudott gólt szerezni.

Szakadó esőben folytatódott a játék, és a 66. percig újpesti irányítással a mezőnyben járt a labda, majd Burekovic szögletét Diallo a kapuba fejelte. A lefújásig hátralévő időben az Újpest óvatosan futballozott, ritkán került helyzetbe, ellenben nagyon vigyázott az előnyére, a Kisvárda pedig hiába játszhatott kisebb nyomás alatt, a hazai kapu előtt nem tudott zavart kelteni.

Az újonc Kisvárda – amelyet Kondás Elemér vezetőedző távozásával egyelőre ideiglenes szakmai stáb irányít – harmadik vereségét szenvedte el. Az Újpest vereséggel kezdte, majd döntetlennel folytatta a bajnoki szezont, így először szerezte meg a három pontot.

További tartalmak