Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Ákos magánéleti okok miatt nem szerepel a magyar válogatottban

m4sport.hu
Elek Ákos, a Kajrat Almati középpályása Marco Rossi szövetségi kapitánnyal egyeztetve arra a döntésre jutott, hogy idén már nem szerepel a magyar válogatottban.

elekmlsz

„A napokban telefonon egyeztettem a kapitánnyal és arra kértem, hogy magánéleti okok miatt tekintsen el a meghívásomtól az idei mérkőzésekre” – mondta az mlsz.hu-nak Elek Ákos.

A magyar válogatott ősszel kezdi a Nemzetek Ligája sorozatot, amelyben Észtország, Finnország és Görögország lesz az ellenfele. Szeptemberben, októberben és novemberben is 2-2 mérkőzés vár Marco Rossi együttesére. A nyáron kinevezett szövetségi kapitány először augusztus 24-én hirdet keretet, szeptember 8-án Finnországban debütál, hazai pályán három nappal később, a görögök elleni zárt kapus találkozón.

„Marco Rossi megértette és elfogadta kérésemet, amit ezúton is köszönök neki. Akik ismernek, nagyon jól tudják, hogy mennyire fontos számomra a válogatott. Éppen ezért jeleztem is a kapitány számára, hogy bár az élet most úgy hozta, hogy nem tudok a rendelkezésére állni, de az idei meccseket követően természetesen teljes mértékben számíthat rám, amennyiben úgy látja, segíteni tudom a csapatot. A döntésem okairól, mivel magánjellegű, nem szeretnék a továbbiakban a nyilvánosság előtt beszélni, így kérem a sajtó munkatársait, hogy ezt tartsák tiszteletben” – teszi hozzá Elek.

Marco Rossi dolgát megnehezíti, hogy - MTI Fotó: Beliczay László Marco Rossi (fotó: MTI/Beliczay László)

Rossi helyzetét nem könnyíti meg, hogy a számos sérült illetve rendszeresen nem játszó játékos mellett egy újabb labdarúgót kell nélkülöznie, azonban – ahogy mondta – a játékosok is elsősorban emberek.

„Elek Ákos nagyon egyenesen és őszintén tájékoztatott a kialakult helyzetről, melyet megértettem és természetesen elfogadtam – fogalmazott Marco Rossi. – Ugyan profi játékosokról beszélünk, de elsősorban ők is emberek és csak ezt követően profi sportolók, így ha az életükben olyan helyzet adódik, mely miatt nem tudnának 100 százalékosan a játékra koncentrálni, akkor kétség sem férhet hozzá, hogy minden lehetséges módon segítenünk kell nekik. Pontosan így van ez Ákos esetében is, aki biztosított róla, hogy kérése kizárólag a 2018-as összetartások és mérkőzések idejére szól, vagyis a későbbiekben bármikor boldogan áll a válogatott rendelkezésére, ha meghívót kap – tette hozzá az olasz szakember.

A magyarok programja a Nemzetek Ligájában:
szeptember 8.: Finnország-Magyarország, Tampere 18.00
szeptember 11.: Magyarország-Görögország, Groupama Aréna 20.45
október 12.: Görögország-Magyarország, Athén 20.45
október 15.: Észtország-Magyarország, Tallinn 20.45
november 15.: Magyarország-Észtország, Groupama Aréna 20.45
november 18.: Magyarország-Finnország, Groupama Aréna 20.45

További tartalmak