Musorujsag
Élő Eredmények

DVTK: jelen pillanatban csak a bennmaradást tűzhetjük ki magunk elé

DVTK: jelen pillanatban csak a bennmaradást tűzhetjük ki magunk elé

m4sport.hu/M4 Sport
Bent maradni az első osztályban – ez lehet idén a három forduló után egy ponttal álló Diósgyőr célja. Legalábbis ezt mondta a debreceni vereség után Fernando Fernandez, a miskolciak vezetőedzője.

Ez a nyilatkozat keltett némi visszhangot, hiszen a szimpatizánsok aligha szeretnének már most megbékélni a tudattal, hogy idén sem terem babér számukra a bajnokságban. Ám a szakvezető szerint egyelőre irreális merészebb célokat megfogalmazni.

„Több, mint 10 éve nem nyert a csapat Debrecenben, és a Ferencváros pályáján is nagyon régen. Természetesen a mutatott játékkal és a 9-ből megszerzett 1 ponttal nem lehetünk elégedettek, de azt gondolom, hogy a csapat többre képes. Realistának kell lennünk. Az elmúlt szezonban egyaránt mindössze az utolsó fordulóban dőlt el a csapat sorsa. Mindenkinek meg kell értenie, hogy jelen pillanatban csak a biztos bennmaradást tűzhetjük ki magunk elé. Persze ambiciózusok vagyunk, szeretnénk bajnoki címért harcolni. A szurkolók pedig szeretnék ezt hallani. De nem tartunk ott. Azt mondom, februárban már beszélhetünk álmokról, ha addig eljutunk oda, ahova szeretnénk. De most augusztusban nem lehetnek túlzóak a vágyaink.”

A közvélekedés szerint a csapatnak erősítésre lenne szüksége, nagyon úgy tűnik azonban, hogy edzőjüknek egyelőre a jelenlegi kerettel kell dolgoznia az előrelépéshez.

„A menedzsment és én folyamatosan azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. Játékosok jöhetnek-mehetnek, az edzők is, de a legfontosabb a klub. Nekünk az egyensúlyt kell megtalálnunk a csapaton belül. Csupán augusztus eleje van, bármi megtörténhet, de én most azokkal dolgozom, akik itt vannak” – nyilatkozta a spanyol szakvezető.

Az, hogy jelenleg sem ideális minden, jól jelzi, hogy a Puskás Akadémia ellen döntetlen állásnál büntető hibázó Ugrai Roland Debrecenben már pályára sem lépett.

„Igazán kedvelem Ugrait, sokszor elmondom, hogy az egyik legjobb játékosnak tartom a bajnokságban. De többet kell dolgoznia. Azt gondolom, tudja ezt, és hamarosan újra válogatott szinten futballozhat majd. Addig azonban csak a munka marad, mert csak az segíthet. A világ legjobb játékosaival is előfordul, hogy gödörbe kerülnek. Nyitottságra van szükség, el kell fogadni a segítséget és újra eljöhet a fellendülés. Előtte azonban meg kell érteni, hogy először tenni kell érte” – beszélt a csapaton belüli nehézségekről is Fernandez.

A következő mérkőzésen ismét idegenben kell csatába szállniuk a diósgyőrieknek, akik az MTK ellen bizonyíthatják: van másik arcuk és meg is akarják mutatni.

Borítókép: Fernando Fernández, a DVTK vezetőedzője

További tartalmak