Musorujsag
Élő Eredmények

Kötelező feladat megoldására készül az FTC a kisvárdai stadionavatón

Kötelező feladat megoldására készül az FTC a kisvárdai stadionavatón

m4sport.hu/M4 Sport
A Ferencváros már most, 3 forduló elteltével jobb mutatókkal büszkélkedhet, mint a 2017-18-as szezonban ilyenkor. A zöld-fehérek kilenc ponttal állnak a tabella élén, 11 gólt szereztek és mindegyik találkozón eljutottak legalább három találatig, miközben összesen csak hármat kaptak.

A gólgyártással idén sem áll hadilábon Varga Roland, aki az előző szezonban három mérkőzésen négy találatig jutott, most pedig ugyan ennyivel vezeti a góllövőlistát. Tavaly érte el pályafutása legtöbb találatát, 17-szer vette be a kaput, ám ezzel sem lett gólkirály. Ez idén sem kimondott célja.

„Tavaly sem volt az, úgy, hogy idén sem az. Nyilván örülök neki, hogy sikerül, az a célom, hogy minél több gólt tudjak szerezni. De elsősorban az lenne a legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen… Kisebb nagyobb sérülések mindig előfordulnak. Nyilván próbálunk tenni azért, hogy ezek elkerüljenek. Most is van egy kisebb problémám, de azon vagyunk, hogy ez elmúljon. Az a legfontosabb, hogy a hétvégére rendbe legyek. Azért az sem elhanyagolható, hogy edzeni is jó volna, az erőállapot miatt.”

Bőle Lukácsnak tavaly meggyűlt a baja a sérülésekkel, mindössze hat bajnoki mérkőzésen tudott pályára lépni – a múltnak búcsút intve, idén már minden másképp alakul az eddigi 3 összecsapáson góllal és gólpasszal jelezte, hogy 100%-os állapotban játszik.

„Idén, úgy érzem, hogy megkapom a bizalmat, és próbálok is vele élni. Egész jól sikerültek az első fordulók. Még utol kell érnem magam mind fizikálisan, úgy, hogy ő azon vagyok, hogy tényleg a maximumot tudjam nyújtani. A célom az, hogy tényleg minden pályán kezdőként lépjek pályára, és gólokat rúgjak, gólpasszokat adjak. A csapat vonatkozásában, pedig a célom a bajnoki cím megszerzése.

A következő akadály az újonc és sereghajtó Kisvárda lesz a Ferencvárosnak, amely új stadionját avatja a fővárosi zöld-fehérek ellen.

„A Kisvárdának ez egy különleges mérkőzés lesz, hiszen először játszhatnak az új stadionjukban. Nekünk csak egy dologgal kell foglalkoznunk: önmagunkkal. Tudjuk, hogy amikor a tabella utolsó helyezettje néz szembe az elsővel, az mindig veszélyes. Jó mentalitással és pozitív szemlélettel nagy esélyünk van a győzelemre, mert az előző szezonban is játszottunk már stadionavatón, akkor Szombathelyen a Haladás ellen. Csodálatos volt az atmoszféra, bár kikaptunk 2-1-re, de azért, mert még nem álltuk készen, 70 % nem volt elég, most minden energiánkra szükségünk lesz” – mondta az előtte álló mérkőzésről Thomas Doll, az FTC német vezetőedzője.

Borítókép: Varga Roland

További tartalmak