Musorujsag
Élő Eredmények

Miben bízhat a Kisvárda?

m4sport.hu
Nagy tervekkel, új stadionnal vágott neki az élvonalnak az újonc. Az ötödik fordulóban már a harmadik edző ülhet a kispadon. Nem lesz egyszerű dolga csapatot csinálni a játékosok halmazából.

Kisvárda3

A Kisvárda számára nem úgy kezdődött az élvonalbeli szereplés, ahogy azt a csapat vezetői, illetve szurkolói várták. A klub történetének első NB I-es szezonját négy vereséggel, és 0-11-es gólkülönbséggel kezdte a csapat, melynek mentségére szólhat, hogy az első négy fordulóban az előző kiírás első négy helyezettjével játszott.

Ugyanakkor számos olyan hibát követ el az együttes, melyre nincs igazán mentség. A klubházon belül is kérdőre lehet vonni pár embert, miért kellett ennyire átalakítani a keretet. Tavaly a feljutás mellett az egyik legnagyobb sikerük volt, hogy a Magyar Kupában búcsúztatták a Ferencvárost. Az akkori kezdőcsapat és a szombati, szintén a zöld-fehérek elleni bajnoki találkozón mindössze két helyen egyezett a kezdőcsapat összeállítása.

Az pedig szintén a klubvezetés felé lehet kérdés, miért olyan külföldiekkel töltötték fel a csapatot, akik semmivel nem jobbak, mint akik már nincsenek a csapatnál. Akik követik a magyar futball történéseit, tisztában vannak vele, jelentős a különbség az első és a másodosztály között. Így felmerülhet a kérdés, miért kellett egy teljesen új, és nem feltétlenül erősebb kerettel nekivágni az idénynek. De szintén kérdés, hogy miért kellett két forduló után elküldeni Kondás Elemért, aki korábban már bizonyított az élvonalban?

Kondás Elemér Kondás Elemér

Ráadásul az elmúlt négy fordulóban olyan hibákat követtek el a játékosok – újak, régiek egyaránt -, melyekért már ifiben komoly elmarasztalást kapnának. Hogy nincs rendben minden, azt jól mutatja, hogy az elmúlt négy fordulóban három-három tizenegyest és piros lapot ítéltek a csapat ellen. A Fradi ellen például egy teljesen felesleges és indulatos reklamálás, majd egy felesleges szabálytalanság után mehetett zuhanyozni Shynder és Berios.

Ilyen rossz kezdésre egészen a 2015-16-os bajnokságig kell visszamenni. Akkor a Békéscsaba kezdte hasonlóan a szezont, négy forduló után 0 pont és 2-11-es gólkülönbség állt a neve mellett. Az idény végén ki is esett az első osztályból.

Két évvel ezelőtt az MTK és a Gyirmót kezdte hasonlóan a szezont, 1 illetve 2 ponttal álltak négy forduló elteltével, végül mindkettő búcsúzott az első osztálytól. Tavaly a Puskás Akadémia és a Debrecen ragadt be a rajton, de nekik sikerült megmenekülniük. Egy biztos, a héten kinevezett Dajka Lászlóra emberpróbáló feladat vár, hogy az élvonalban tartsa a Kisvárdát.

További tartalmak