Musorujsag
Élő Eredmények

A válogatott korábbi csatára is a minifoci Eb-n küzd a magyar sikerért

m4sport.hu
Akik vasárnap figyelemmel követték az ukrajnai minifoci Európa-bajnokság első magyar vonatkozású mérkőzését az m4sport.hu-n, egy ismerős arcot, korábbi válogatott játékost is felfedezhettek a győztes csapatban.
(fotó: minifoci.hu) (fotó: minifoci.hu)

A magyar minifoci válogatott Azerbajdzsán 1–0-s legyőzésével  rajtolt a 2018-as tornán, a nyitómérkőzésen pedig pályára lépett a minifoci válogatottba nyáron bekerülő Sowunmi Thomas is.

A Dunaferr, a Vasas és Ferencváros korábbi csatára júliusban töltötte be a 40 évet, 2016 nyarán vonult vissza, 21 éves pályafutása során 461 mérkőzésen 101 gólt szerzett. A elmúlt években a Videotonnál dolgozott utánpótlásedzőként, 2018 nyarán a Vasas stábjához csatlakozott.

(fotó: MTI/Beliczay László) Sowunmi 10 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, egy gólt szerzett (fotó: MTI/Beliczay László)

Nagy Lajos, a minifoci válogatott szövetségi edzője az Alba Ligában nyújtott teljesítményére figyelt fel és be is hívta az ukrajnai Eb-keretbe.

„Korábban bajnok lett csapatával az Alba Ligában, a nemrég zárult szezonban pedig ezüstérmes. Sowunmi több poszton is bevethető, és hasznosan futballozik. Amikor érdeklődtem, lenne-e kedve a kispályás válogatottban szerepelni, igent mondott. Több edzésen részt vett, aztán a Horvátország elleni meccsen hivatalosan is bemutatkozott”nyilatkozta a szövetségi edző júliusban a feol.hu-nak.

Sowunmi 1999-en debütált a magyar A-válogatottban, tíz mérkőzésen szerepelt címeres mezben, egy gólt szerzett, pont egy Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőn. Bevallása szerint a nagypályával ellentétben kispályán szívesebben játszik védőt, de a kapu előtt is feltalálja magát. Felkészülési mérkőzéseken már szerzett gólt a minifoci válogatottban, az azeriek ellen azonban nem ő, hanem Béres Ferenc volt egyedüliként eredményes, méghozzá büntetőből.

A magyar minifoci válogatott a D jelű csoportban a folytatásban (sorrendben) Törökország, Szerbia és Csehország lesz az ellenfél – a mérkőzéseket az m4sport.hu, illetve az M4 Sport közvetíti élőben.

Az Eb-n négy darab ötfős csoportban küzd 20 válogatott, az első két helyezett jut a pénteki negyeddöntőbe, az elődöntőket és a finálét szombaton rendezik. A magyar válogatott egy évvel ezelőtt bronzérmesként zárta az Eb-t.

A magyar válogatott programja a minifoci Eb D csoportjában:
Augusztus 12., vasárnap: Azerbajdzsán–Magyarország 0–1
Augusztus 14. kedd  (16.00): Törökország–Magyarország (élőben: m4sport.hu)
Augusztus 15., szerda (18.00): Magyarország–Szerbia (élőben: m4sport.hu)
Augusztus 16., csütörtök (20.00): Csehország–Magyarország (élőben: M4 Sport & m4sport.hu)

További tartalmak