Musorujsag
Élő Eredmények

Csoboth Kevin: Aki be akar kerülni a Benficába, annak extrának kell lennie

M4 Sport
A közelmúltban 2021-ig hosszabbított szerződést a Benficával Csoboth Kevin. A felnőtt csapatba vágyó ifjú támadóval a nagyok PAOK elleni BL-selejtezője előtt beszélgettünk.

Csoboth két éve került ki a lisszaboni együttes utánpótlásához, és az új megállapodás óriási lökést adott számára, a bizalom jelének tekinti és szeretné bebizonyítani, hogy jól döntöttek a klubnál.

Csoboth Kevin Csoboth Kevin aláírja 2021-ig szóló szerződését a Benficához

Jelenleg az U19-ben számítanak rá, de a másodosztályban szereplő B csapattal készül, így az lebeg a szeme előtt, hogy itt bemutatkozzon, utána jöhet a következő lépcsőfok.

A jó példa adott, hiszen a magyar játékosnál egy évvel idősebb Gedson Fernandes idén került az első kerethez, számolnak is vele, jó teljesítményével bekerült a kezdőbe. „Tavaly még ott játszott az oldalamon, most meg hetvenezer ember előtt. Mindenkinek nagy lökést adhat, hogy van rá lehetőség, hogy bemutatkozzon az ember a Benficában” – fűzte hozzá Csoboth, aki a belefektetett munkában látja társa kiugrását, „futott, szerelt, gólt szerzett, gólpasszt adott. Kiemelkedő volt mind a B csapatban, mind az U19-ben.”

A korosztályos válogatott Csoboth maga is tréningezett már a felnőttekkel, eddig ötször. A legnagyobb élményként azt élte meg, hogy együtt edzhetett, sőt gólt is lőtt a 87-szeres brazil válogatott kapusnak, Júlio Césarnak, akit nem is oly rég még édesapjával a tévében nézett. César a nyáron távozott, de a rutinosabb játékosok, Jonast és a csapatkapitány Luizaót említette, odafigyelnek rájuk, fiatalokra.

A korosztályos csapatokat egyébként ugyanazok az elvek mentén készítik fel, mint a felnőtteket, ez segíti a beilleszkedést az esetleges előrelépésnél.

„Szeretnék bemutatkozni a Benfica első csapatában, nagy álmom válna valóra” – vázolta a távlati célt. És világosan látja, milyen út vezet oda.

„A fizikai adottságaimat kell még nagyon fejlesztenem… meg nagyjából mindent. Hogy valaki odakerüljön a Benficának az első csapatához, ahhoz extrának kell lennie és rengeteget kell dolgoznia. Alázatosnak és akaratosnak kell lennie, nem kifogást keresnie, hanem dolgoznia.”

 

A PAOK elleni első meccs előtt győzelmet várt klubjától – ez nem jött be –, egyébként pedig azt, hogy zsinórban kilencedszer is bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Mert ez az elvárás.

További tartalmak