Musorujsag
Élő Eredmények

Vb-t és Eb-t megjáró csatárt igazolt a Kisvárda

kisvardafc.hu
Két játékos leigazolását jelentette be az OTP Bank Ligában sereghajtó Kisvárda, két támadóét, az ukrán Artem Milevszkijét és a román Sergiu Negrutét.

A klub honlapján röviden be is mutatták a szerzeményeket, akik közül az eddigi pedigréjük alapján Milevszkij tűnik a nagyobb fogásnak. A 33 éves, 190 centis támadó pályára lépett hazája válogatottjában a 2006-os világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon is. Összesen ötvenszer húzta magára az ukrán mezt, melyben nyolcszor bizonyult eredményesnek.

London, 2009. április 1. Az angol Gareth BARRY (b) és az ukrán Artern MILEVSZKIJ harcol a labdáért a 2010-es világbajnokság 6. csoportjának Anglia-Ukrajna selejtező mérkőzésén a londoni Wembley stadionban 2009. április 1-jén. (MTI/EPA/GERRY PENNY) Artern Milevszkij vb-t és Eb-t is megjárt, most Kisvárdán landolt (fotó: MTI/EPA/GERRY PENNY)

A fehérorosz származású Milevszkij a Dinamo Kijev neveltje, egészen 2013 nyaráig ott is játszott, többször megjárta a Bajnokok Ligája csoportkörét is, végül 221 tétmeccsen szerzett 81 góllal a háta mögött távozott. A török Gaziantepspor, a horvát Hajduk Split és RNK Split, a román Concordia, valamint az orosz Tosznó színeiben már kevesebb dicsfény övezte a teljesítményét. 2017 júliusa óta a fehérorosz Dinamo Bresztben futballozott, de a nyáron távozott a Diego Maradonát tiszteletbeli elnökként foglalkoztató klubtól.

Negrut 25 éves, a CFR Cluj nevelése, több évet le is húzott a kolozsváriaknál, igaz, közben szezonokat töltött a másodosztályban. Legutóbb a bolgár élvonalbeli Stara Zagora kötelékébe tartozott. Csatár létére nem szaggatta az ellenfelek hálóit, eddig három gól a legtöbb, amit élvonalbeli bajnokságban egy idényben elért. A román kettőben öt a csúcs, azt viszont fél idény alatt hozta össze.

A Kisvárda hat forduló elteltével is története első NB I-es győzelmére vár, ugyanakkor az edzőváltás óta eltelt három fordulóban két pontot szerzett Dajka Lászlóval.

További tartalmak