Musorujsag
Élő Eredmények

Botka fél éve küzd a fájdalommal, eddig bírta

m4sport.hu
A zöld-fehérek játékosa sajnálja, hogy nem lehet csapata segítségére és az új szövetségi kapitánynak sem tud bizonyítani.

Botka Endre kezdőnek volt jelölve a MOL Vidi elleni bajnokin, de a Fradi védőjének a bemelegítés alatt volt egy mozdulata, amitől „bejelzett” a combja.

A fájdalom erősödött és most jutottunk el arra a szintre, hogy beavatkozást igényel. Az elmúlt fél évben minden nap fájdalmakkal edzettem, a kocsiból ki-be szállásnál éreztem, ezért döntöttünk úgy, hogy vége, meg kel műteni” – mondta a zöld-fehérek játékosa a Kossuth Rádiónak.

Pontosan nem lehet tudni, hogy mi okozza a fájdalmat, de úgy érzi, jelentős szerepe lehet benne, hogy utánpótlás korában napi kétszer kellett műfüvön edzenie, ami jelentősen megterhelte az ízületeket.

A Vidi elleni meccsel kapcsolatban elmondta, sokkal jobban kezdtek és a folytatásban sem vettek vissza, csak nem úgy használták ki a helyzeteiket, ahogy kellett volna. Ennek ellenére továbbra is a bajnoki cím a Fradi célja.

Nagyon sajnálom, hogy a válogatottnál soha nem tudok ott lenni, nem tudom megmutatni magam. Hosszabb kihagyás vár rám, nem örülök neki, ahogy más sem örülne, ráadásul én rosszul is viselem az ilyen sérüléseket” – mondta Botka.

Úgy véli, Marco Rossinak nem lesz egyszerű dolga a válogatott élén, hiszen nincs sok ideje összerakni a csapatot. „Nem egyszerű a helyzete, hiszen fontos, hogy minél jobban összeszokjon a csapat és közben minél jobb eredményt érjünk el” – mondta a játékos a Nemzetek Ligája selejtezőire készülő nemzeti együttesről.  

További tartalmak