Csak egy magyar mezőnyjátékos nem ért labdába Sallai pazar gólja előtt

Egyetlen kivétellel minden magyar mezőnyjátékos labdához ért Sallai Roland görögök ellen szerzett gólja előtt, amellyel vezetést szerzett a válogatott a Nemzetek Ligája kedd esti mérkőzésén.

(fotó: MTI/Illyés Tibor) (fotó: MTI/Illyés Tibor)Bese labdaszerzésével indult és a Le Havre védőjének gólpasszával, illetve Sallai Roland remek lövésével fejeződött be az akció, amely során 35 másodpercig birtokoltuk megszakítás nélkül a labdát és Fiola Attila kivételével minden magyar mezőnyjátékos legalább egyszer labdához ért. A találatot 16 folyamatos magyar passz előzte meg. 

A türelmes labdajáratás után Kovács István húzódott ki a jobb szélre, pontos indítása, valamint Bese Barnabás és Varga Roland keresztezése megbontotta a görög védelmet, onnan pedig három fejessel sikerült eljuttatni Sallaihoz a labdát, aki higgadtan fejezte be a nagy helyzetet.

A lefújás után az M4 Sportnak nyilatkozó gólszerző a remek támadásról elárulta, edzésen sokat gyakorolták a gól előtt látható mozgásokat.

„Nagyon szép játék volt, szerencsére jól találtam el a végén. A héten sokat gyakoroltuk ezeket a mozgásokat, szerencsére be is jött” – emlékezett vissza a gólszerző, aki csapattársaihoz hasonlóan kiemelte a meccs hajrájában a stadion mellett hallható szurkolás fontosságát.

„Nagyot melóztuk, amit hallottunk a vége előtt tíz perccel, adott még egy nagy lökést” – tette hozzá Sallai, aki úgy érzi, „ez lesz a jövő válogatottja”.