Musorujsag
Élő Eredmények

Már nem Michal Hipp felel a szakmai munkáért a Haladásnál

m4sport.hu
Tavaly kiesőhelyen vette át a csapatot, most ugyanott adja át utódjának, akit napokon belül megnevez a klubvezetés.

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Haladás és Michal Hipp vezetőedző. Utódját a tervek szerint a napokban nevezik ki – számolt be a klub honlapja. A korábban a szlovák válogatottat másodmagával irányító szakember tavaly november 18-án, Balmazújvárosban ült először a Haladás kispadján, Pacsi Bálintot váltotta.

A vasiak akkor az utolsó előtti, 11., kiesőhelyen álltak a bajnoki táblázaton. Michal Hipp irányításával a négy hátralévő őszi meccsükből hármat megnyertek, többek között a Ferencvárosz és a Videotont is legyőzték

Tavasszal öt győzelmet, három döntetlent és hat vereséget gyűjtött be a Hipp-gárda, amely végül az utolsó fordulóban biztosította bentmaradását – a nyolcadik helyen végzett.

A 2018/19-es bajnokságban viszont ment ment a zöld-fehéreknek, egy győzelem mellett két döntetlent szereztek és ötször kikaptak – nyolc kör alatt öt pontot szereztek. Legutóbb az újonc Kisvárda vendégeként 4-1-re kikaptak, vereségükkel az utolsó, kiesőhelyre zuhantak vissza.

Az eredménytelenség hatására léptek a szombathelyi vezetők. Szerdán 11 órakor rendkívüli tulajdonosi taggyűlést tartottak a klubnál, amelyen úgy döntöttek: menesztik Michal Hippet. A szakember kontraktusa 2019. június 30-ig szólt. A vasárnapi és hétfői szabadnapot követően a keddi két és a szerda délelőtti edzést még a szlovák mester tartotta, ám a délutánit már – átmenetileg – egyik segítője, Desits Szilárd vezényelte.

Az M4 Sport és az m4sport.hu információi szerint a korábban a Diósgyőrt irányító Bódog Tamás a legesélyesebb a szombathelyi kispadra.

További tartalmak