Musorujsag
Élő Eredmények

Vereséggel zárta a csehországi tornát a futsalválogatott

MTI
A magyar futsalválogatott 2–1-re kikapott a lengyel együttestől a csehországi Nymburkban zajló Visegrádi Négyek Tornája zárónapján szerdán.
magyar futsalválogatott (Fotó: mlsz.hu) Két vereséggel és egy győzelemmel zárt a magyar futsalválogatott Csehországban (Fotó: mlsz.hu)

A cseh szövetség honlapja szerint a lengyelek a második félidő közepén már 2-0-ra vezettek, a magyarok a hajrában szépítettek.

Turzó József szövetségi kapitány csapata hétfőn 5-4-re kikapott a házigazda Csehországtól, majd kedden 4-3-ra legyőzte Szlovákiát.

A torna keretében az országok U21-es válogatottjai is megmérkőztek egymással: szerdán a magyar korosztályos csapat 3-2-re legyőzte a lengyeleket. Az együttes így két győzelemmel és egy vereséggel, valamint 10-7-es gólkülönbséggel a második helyen végzett, a hibátlan mérleggel első csehek mögött, de a hárompontos lengyelek, valamint a pont nélkül záró szlovákok előtt.

„Tompábbak voltunk, mint az első két mérkőzésen, mentálisan és fizikálisan is elfáradtak a játékosok az elmúlt napokban, ezért hiába tartottuk jól magunkat, egy pontrúgás után nem tudtunk megfelelően koncentrálni, és az első félidő végén gólt szerzett az ellenfél. A folytatásban gyakoroltuk az öt a négy elleni játékot, ebből kaptunk is, rúgtunk is egy gólt. Az egész tornán stabilak, egységesek voltunk, és kipróbálhattunk néhány fiatal játékost is. Jó úton haladunk, de nagyon sok munkára van szükség a további előrelépéshez” – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

Eredmény:
Lengyelország-Magyarország 2-1 (1-0)
Magyarország: Varsányi Áron – Dávid Richárd, Bencsik Roland, Boromisza Dániel, Dróth Zoltán
Cserék: Pallai Gábor, Komáromi éter, Klacsák Bence, Harnisch Ákos, Siska Gergő, Tatai József, Sánta Attila, Sáhó Kristóf, Vas Ádám
a magyar gólszerző: Dávid

a másik mérkőzésen:
Csehország-Szlovákia 3-3 (1-1)

A végeredmény: 1. Csehország 5 pont, 2. Szlovákia 4 (10-9), 3. Lengyelország 4 (9-10), 4. Magyarország 3.

További tartalmak