Musorujsag
Élő Eredmények

Ismét magyar játékos bánta a spliti ultrák támadását

m4sport.hu
Márciusban Futács Márkót az utcán bántalmazták, ezúttal Gyurcsót meccsen dobták fejbe saját szurkolói.
Gyurcsó Ádám - fotó MTI/PAP/Marcin Bielecki Gyurcsó Ádám – fotó MTI/PAP/Marcin Bielecki

Szombat este rendezték a legnagyobb horvát rangadót, a Hajduk Split-Dinamo Zagreb összecsapást. A találkozó gólnélküli döntetlennel zárult. A Hajduk együttesében szerepet kapott Gyurcsó Ádám is. A magyar játékos jó formának örvend, a legutóbbi fordulóban duplázni tudott.

A rangadón nem született gól, amit a hazai ultrák nehezen viseltek. Ezt a játékosok tudtára akarták hozni, és előbb rengeteg petárda felrobbanásával jelezték, majd a meccs hajrájában különféle tárgyakat kezdtek a pályára dobálni.

Egy öngyújtó épp a magyar játékost találta fejbe, aki az eset után hosszú percekig feküdt a földön. Percekig ápolták, majd a játékvezető lefújta a találkozót. A 27 éves válogatott játékos szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést.

Nem ez volt az első eset, hogy a szurkolók saját játékosukban „tettek kárt”. Április közepén Split belvárosában a spliti ultrák, a Torcida tagjai a ghánai Ahmed Saidon akarták számon kérni pár nappal korábbi – éppen a Dinamo ellen elkövetett – hibáját. Az akkor még a Hajduk színeiben játszó Futács Márkó csapattársa védelmére kelt, aminek következtében felrepedt az orra, amikor az egyik huligán felé rúgott.

További tartalmak