Így kezdődött a Puskás Akadémia ecuadori csatárának popkarrierje

Magyarországra igazolása után sokaknak feltűnt, hogy Bryan de Jesús, a Puskás Akadémia ecuadori csatára labdarúgó-pályafutása mellett salsaénekesként is feltűnik a világhálón. A 23 éves támadó az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában azt is elárulta, hogyan kezdődött popkarrierje.

„Az én életemben a futball áll az első helyen, a zene csak egy hobbi, semmi több. A zene elég furcsa módon került az életembe. Van egy énekes barátom, akinek nagyon szeretem a dalait. Edzésre menet mindig ezeket hallgattam, és persze énekeltem is. Aztán egyszer azt mondta, hogy csináljunk együtt egy számot. Izgultam, de megcsináltuk és tetszett neki. Hát így kezdődött az én zenei pályafutásom” – árulta el a támadó.Bryan de Jesús a Vidi ellen debütált az NB I-ben, ahol győztes góllal hívta fel magára a figyelmet. Sőt, azóta a Puskás Akadémia is elmozdult a kiesőzónától, a 10. forduló előtt a 9. helyen áll. „Számomra nagy öröm, hogy Felcsútra igazolhattam és góllal mutatkozhattam be új csapatomban, ráadásul Magyarország egyik legjobb együttese ellen. Támadó vagyok, így számomra a gólszerzés jelenti a legtöbbet. Azon dolgozom, hogy minél több időt tölthessek a pályán, még jobban felvegyem a ritmust és gólokkal háláljam meg a szakmai stáb bizalmát.”

A 23 éves dél-amerikai még szokja az európai futball milliőjét, ám úgy érzi, képességeivel hosszú távon is hasznára lehet a Puskás Akadémiának. „Dél-Amerikában, és különösen a hazámban, Ecuadorban gyors a játék, ugyanakkor nagyon sok a párharc is a mérkőzéseken, az erő dominál. Az elmúlt években ebben a futballban szereztem tapasztalatokat, de azért jöttem Európába, hogy itt tovább fejlődjek, új dolgokat tanuljak és még jobb játékossá váljak. Ezen az úton szeretnék tovább haladni, hogy későbbg akár egy másik országban is megálljam a helyen.”

De Jesús hozzátette, egyik pillanatról a másikra született meg a döntés, hogy Magyarországra igazol. Úgy érzi, mostanra sikerült beilleszkednie és egyre inkább képbe kerül az ittani labdarúgást illetően.

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának programja (Fotó: m4sport.hu) Az OTP Bank Liga 10. fordulójának programja (Fotó: m4sport.hu)A Puskás Akadémia az OTP Bank Liga 10. fordulójában Újpestre látogat, a szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzést az m4sport.hu közvetíti élőben.