Görögország, ahol még soha nem nyert a válogatott

Szeptemberben jó játékkal sikerült nyerni a görögök ellen, de a történelem a visszavágón nem magyar sikert ígér.

 (Fotó: Twitter/MLSZ) Sallai Roland a budapesti meccsen betalált. (Fotó: Twitter/MLSZ)Pénteken Nemzetek Ligája-selejtezőn lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott Görögországban. Ez Lesz Marco Rossi szövetségi kapitány harmadik hivatalos mérkőzése a válogatott kispadján. Eddig egy győzelem (Görögország, itthon) és egy vereség (Finnország, idegenben) a mérlege.

A magyar együttes eddig húsz alkalommal találkozott a görögökkel és nem túl jó a mutatója: öt győzelem mellett hat döntetlen és kilenc vereség született.

Pedig a kezdet szép volt, hiszen 1938-ban a magyar futballtörténelem egyik legnagyobb arányú győzelmét aratta a magyar együttes, Zsengellér öt góljának köszönhetően 11-1-re verte vb-selejtezőn a görögöket. A legsúlyosabb vereség háromgólos volt. Ugyanakkor Görögországban még soha nem tudott nyerni a magyar csapat.

A magyar válogatottban eddig 992 játékos fordult meg, az idei évben Georges Leekens és Marco Rossi irányítása alatt 33-an ölthették magukra a címeres mezt. A jelenlegi keretben öt olyan játékos van (Gróf Dávid, Baráth Botond, Nagy Gergő , Holender Filip és Willi Orban), aki még nem lépett pályára nemzeti mezben, de ez minden bizonnyal változni fog péntek este.