Musorujsag
Élő Eredmények

Jordi Albát játszott: három gólt készített elő az MTK-bekk a Vidi ellen

Jordi Albát játszott: három gólt készített elő az MTK-bekk a Vidi ellen

m4sport.hu
A Chelsea csak nagy nehezen törte fel a Vidi védelmét a hétközi Európa Ligában, erre a hétvégén az MTK hármat vágott a címvédőnek az OTP Bank Ligában, ráadásul mindhárom gólt a vendégek hátvédje, Jevhen Szelin készítette elő.

A 2012-es Európa-bajnokságon résztvevő 30 éves ukrán alapvetően középső védő, de nem feltétlen idegen tőle a szélső pozíció, amelyen Feczkó Tamás rendszeresen számít rá Deutsch Bence sérülése óta. Tíz forduló ment le eddig az NB I-ből, ezalatt nyolcszor kezdőként játszott. Gólpassz eddig nem fűződött a nevéhez. A felcsúti albérlettől búcsúzó fehérváriak ellen – akik vasárnap 100. góljukat szerezhették volna házigazdaként a Panchóban, de megálltak 99-nél – aztán bőségesen pótolta a mulasztását: mindhárom MTK-gólt ő készítette elő.

Először Gera Dánielnek centerezett, miután faképnél hagyta a Stamford Bridge-en a Vidi legjobbjaként pilickázó Loic Negót, majd lövésre készített le egy labdát Kanta Józsefnek, végül újabb elfutás és középre lőtt passz következett, mely egy védőről csorgott Bognár István elé.

 

Szerdán a Bajnokok Ligájában a Tottenham legyőzéséből a Barcelona balbekkje, Jordi Alba is mesterhármast ért el az asszisztok terén.

 

Mivel a katalánok négyszer vették be a Spurs kapuját, Alba azt nem mondhatja el magáról, hogy minden gólban főszerepet kapott. Igaz, Szelin harmadik gólpasszát viszont nem nevezhetjük klasszikus gólpassznak, míg a barcásé mind az.

Az MTK ismét fellépett a dobogóra, és bár a kerete nem illethető tapasztalatlansággal, mégiscsak némi meglepetés, hogy a bajnokság közel egyharmada után így áll. A Vidi bravúros legyőzésének a fényét emeli, hogy újoncként legutóbb majd’ öt éve, 2013 novemberében a Mezőkövesd lőtt három gólt az aktuális címvédőnek. Érdekesség a Győr akkori 3-0-ás elintézésének ugyanúgy részese volt Bognár, míg Pátkai Máté mindkétszer a vesztes félnél futballozott.

Borítókép: Jevhen Szelin (fotó: mtkbudapest.hu/Hegedűs Gábor)

További tartalmak