Musorujsag
Élő Eredmények

Grúz válogatottal erősített a Haladás

Grúz válogatottal erősített a Haladás

haladas.hu
A Swietelsky-Haladás leigazolta a grúz Murtaz Daushvilit - jelentette be a klub hivatalos oldalán.

A 29 esztendős, 177 cm magas Murtaz Daushvili múlt héten csatlakozott a Szombathelyi Haladáshoz, s mivel az edzéseken nyújtott teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot, s mert az orvosi vizsgálaton is megfelelt, a vasi együttes a bajnokság végéig szerződtette a labdarúgóz – írja a haladas.hu.

Daushvili pályafutása során hazájában, a Zestafoni csapatában lett élvonalbeli labdarúgó és a grúz csapattal a 2010/2011-es kiírásban bajnoki címet szerzett. Ezt követően, 2011-ben szerződött az ukrán Karpaty Lviv csapatába, ahol öt szezonon keresztül futballozott. 2016 nyarán az akkoriban a Haladás jelenlegi vezetőedzője, Horváth Ferenc irányította Diósgyőrben szerepelt, 26 bajnokin lépett pályára. 2017 augusztusában távozott Miskolcról, 2018 nyaráig a grúz első ligás FC Samtredia együttesében futballozott – jelenleg szabadon igazolható volt.

Daushvili korábban háromszor a grúz U17-es, kilencszer az U19-es, 11 alkalommal az U21-es válogatottban szerepelt. A felnőttválogatottban 2008. november 19-én mutatkozott be, Románia ellen, összesen 34 alkalommal húzta magára eddig Grúzia mezét.

Borítókép: Murtaz Daushvili Fotó: haladas.hu

További tartalmak