Nagy Ádám: Szükség van a mankóra, amit Rossi ad

Nagy Ádám kifejezetten örült neki, hogy Marco Rossi kinevezésével ezentúl nemcsak klubjában, hanem a magyar válogatottnál is olasz stáb készíti fel a csapatot.

Részben könnyebbséget jelentett a Bologna középpályásának, hogy tudta, milyen típusú munkával fog szembesülni. Azonban ami még fontosabb szerinte, hogy olaszok a sztereotípiáknak megfelelően a játék taktikai aspektusait részesítik előnyben, mely különösen fontos a válogatott jelenlegi helyzetében. „Nagyon nagy szükségünk van egy olyan edzőre, aki egyfajta mankót, segítséget ad az elképzeléseivel, kezdve a védekezéstől egészen a labdakihozatalokig.”

Nagy szerepe itthon is megváltozott, mikor az elmúlt évadban mellőzték a klubjánál.

„Az előző szezonom nem csak a klubcsapatomnál nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, hanem itt a válogatottnál sem. Nyilván az egyik köszönhető a másiknak, hiszen, ha nem úgy teljesítek, nincs annyi játéklehetőség, akkor nincs itt sem bérelt helyem” – utalt rá, hogy az utóbbi időben többször is előfordult, amikor pályára sem lépett a nemzeti együttesben.

„Valamilyen szempontból tényleg valami megindult a görög elleni győzelem után, azóta játszottam négy bajnokit végig zsinórban, igaz vegyesen, mert két győzelem, két vereség a mérleg. De örülök, és remélem, hogy így folytatódik: a válogatott győzelmével, illetve azzal, hogy minél több lehetőséghez jutok” – mondta, hozzátéve, hogy a teljes boldogságához akkor már csak az kell, hogy a győzelmek kerüljenek túlsúlyba.

 

A két forduló után hárompontos magyar válogatott pénteken Görögországban, jövő hétfőn pedig Észtországban játszik a Nemzetek Ligája C/2 csoportjában, mindkét összecsapás 20:45-kor kezdődik, és mindkettő élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.