Musorujsag
Élő Eredmények

„25 méteren belül minden Szoboszlai-szabadrúgás gólhelyzet”

m4sport.hu
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott hátrányból győzte le 2–1-re Szlovéniát az Európa-bajnokság selejtező tornájának első mérkőzésén. A folytatásban Koszovó és Ausztria ellen mérkőzünk meg az elitkörért, de előtte nézzük, hogyan értékelt a pazar találattal egyenlítő Szoboszlai Dominik, illetve a korosztály szövetségi edzője, Németh Antal.

A magyar csapat egyenlítő gólját szabadrúgásból szerző  Szoboszlai Dominik elárulta, amikor nincsenek edzések, minden nap gyakorolja a rögzített helyzeteket, de klubjában, a Red Bull Salzburgban a megterhelő edzések mellett erre nem mindig van ideje, ereje.

Az U21-es válogatottban már 8 mérkőzésen szereplő középpályás hozzátette, örömmel tért vissza U19-es kortársaihoz, akik között remek a kohézió, illetve a magyar szurkolóknak is megköszönte a biztatást.

Németh Antal, az U19-esek szövetségi edzője az M4 Sportnak adott értékelésében elmondta, az első 15 percben nem az történt a pályán, amit megbeszéltek, de a szlovénok gólja és némi taktikai változtatás felrázta a csapatot és jöttek a gólszerzési lehetőségek, már az az első félidőben, a fordulűás után pedig a megérdemelt gólok is.

Szoboszlai Dominik szabadrúgásairól megjegyezte, mindenki tudja róla, milyen fantasztikus rúgótechnikája van. „Ezt már az U17-eseknél is megcsodálhattuk. Egyértelmű volt, hogy 25 méteren belül minden szabadrúgás gólhelyzet nekünk.”

„Engedjék meg, hogy megköszönjük a szurkolóknak, hogy eljöttek egy utánpótláscsapatot, fantasztikus érzés volt, megható volt mindenkinek. Ma még örülhetnek [a játékosok], de holnaptól nincs mese, készülnünk kell Koszovó ellen, amely nem könnyű, de legyőzhető ellenfél. Nagyon nehéz lesz ellenük játszani” – tekintett előre Németh Antal.

(fotó: MLSZ) Az U19-es válogatott Szlovénia elleni kezdőcsapata (fotó: MLSZ)

A torna programja:

Október 10.
Ausztria-Koszovó 0–0
Szlovénia-Magyarország 1–2

Október 13.
Ausztria-Szlovénia, Csákvár, 15.30
Magyarország-Koszovó, Telki, 19.30 (élőben: M4 Sport & m4sport.hu)

Október 16.
Koszovó-Szlovénia, Csákvár, 15.30
Magyarország-Ausztria, Telki, 15.30 (élőben: M4 Sport & m4sport.hu)

A címlapi kép forrása: MLSZ

További tartalmak