Musorujsag
Élő Eredmények

Windecker: „Nem szabad lenézni a magyar labdarúgókat”

m4sport.hu | Szerző: Komjáti Kata
Windecker József augusztusban Görögországba, a Levadiakosz együtteséhez igazolt, miután hosszú hónapokra mellőzötté vált Újpesten, amiért nem hosszabbított szerződést az lila-fehérekkel.
Windecker József (Fotó: ujpestfc.hu) Windecker József (Fotó: ujpestfc.hu)

„Csúnyán hangozhat, de ez a szakma ezzel jár. Úgy érzem, ettől a helyzettől is sikerült erősebbé válnom, tanultam belőle. Mindenképpen külföldön képzeltem el a jövőmet, s örülök, hogy most már a görög élvonalbeli Levadiakosz középpályása lehetek” – summázta a mögötte álló időszakot az m4sport.hu kérdésére Windecker József.

Ami a légiós karrierjét illeti, nem indult szerencsésen: mindössze három edzőmérkőzésen lépett pályára, az utolsó, Panathinaikosz elleni felkészülési meccsen megrúgták a térdét, s az alatta futó inak meghúzódtak, így a bajnoki debütálásra még várnia kell a 25 éves játékosnak.

„A minap kezdtem el ismét futni, s ha továbbra is minden jól halad, két hét múlva ismét a csapattal edzhetek. Dolgozik bennem a bizonyítási vágy, s alig várom, hogy megmutathassam, mire vagyok képes. Egyébként hamar beilleszkedtem, gyönyörű a város, tetszik a kultúra is” – mondta.

Windecker mellett Ugrai Roland és Megyeri Balázs is a görög bajnokságban szerepel, csapatuk, az Atromitosz két hete 2–0-ra legyőzte a Levadiakoszt a bajnokságban.

„Azt a mérkőzést nehéz értékelni, mert elmosta az eső. Nem is lehet futballnak nevezni, ami ott történt. Az Atromitosz jobban alkalmazkodott a körülményekhez, s megérdemelten nyert, két gólt szerzett, egyet pontrúgásból, a másikat kontrából. A lefújás után beszélgettem a honfitársakkal is – Ugrai Rolanddal többször játszottam együtt a korosztályos válogatottban, s Megyeri Balázzsal is jó kapcsolatot ápolok. Jó érzés, hogy rajtam kívül is akadnak magyar labdarúgók a görög élvonalban.”

Budapest, 2018. szeptember 11. A góllövő Sallai Roland (elöl) és Kleinheisler László, Nagy Ádám, Kovács István, Szalai Ádám és Bese Barnabás (b-j) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A magyar labdarúgó-válogatott szeptemberben 2– 1-re nyert a görögök ellen a Nemzetek Ligájában, a zárt kapus mérkőzés Athénban is nagy visszhangot keltett.

„Nagy büszkeséggel töltött el a válogatott sikere. Persze, az öltözőben kaptak egy kis zrikát a csapattársaim a meccs másnapján… Viccet félretéve, jó érzéssel töltött el a győzelem, s ebből is láthatják, nem szabad lenézni a magyar labdarúgókat.”

Ami a pénteki, görögök elleni Nemzetek Ligája-összecsapást illeti, a hazainál nehezebb mérkőzésre számít.

„Pokoli hangulatra számítok, egészen biztos telt ház várja a magyarokat Athénban. Tudjuk jól, hogy a görög csapatot erős és kiváló egyéniségek alkotják. Remélem, megismételjük a budapesti találkozón elért eredményt, vagy legalább egy pontot elcsípünk tőlük. Személy szerint igyekszem úgy alakítani a kezeléseimet, hogy ki tudjak menni a mérkőzésre, de ha nem sikerül, akkor a televízió előtt szurkolok a csapatnak.”

A Görögország–Magyarország összecsapást pénteken 20.45-től az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

További tartalmak