Musorujsag
Élő Eredmények

„Jobban játszottunk, mint Budapesten, de ilyen a futball” – Rossi

m4sport.hu
A magyar válogatott 1–0-s vereséget szenvedett Görögországban a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában, pedig ezen az estén jobban játszott, mint hazai pályán, amikor legyőztük a görögöket – véli Marco Rossi szövetségi kapitány, aki a lefújás utáni értékelésében azt mondta az M4 Sportnak, semmit nem tud játékosai szemére vetni.

„Azt gondolom, ma este jobban játszottunk, mint Budapesten. Kevesebbet engedtünk az ellenfélnek, de ilyen a foci. Néha szerencséd van, máskor nincs. Folytatni kell a munkánkat, javulnunk kell” – értékelt az olasz szakember.

„Akárcsak az első két mérkőzésem után, úgy most sem tudok semmit a játékosaim szemére vetni. Mindent beleadtak. Persze követtek el hibákat és balszerencsések is voltak, a játékvezető egy-két döntése pedig nem tetszett.”

(fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)

A bekapott gól után formációt váltott a magyar válogatott, 4-1-4-1-ről 3–5-2-re váltott, a kapitány szerint ez nem okoz gondot a csapatnak.

„3-5-2-es rendszerre álltunk át, Sallai, illetve Nagy Dominik játszottak a széleken, támadóbb felfogásban futballoztunk, sajnos nem jött össze a gól. Tehát ezt a rendszert is tudjuk alkalmazni, de a legfontosabb a játékosok hozzáállása.”

Az Észtország elleni mérkőzésre kanyarodva Rossi azt mondta, „vissza kell szereznünk az erőnlétünket, több játékosunk is kemény bánásmódban részesült, néhányan karatéztak a görög csapatból. Győznünk kell Észtországban, mindent meg kell tennünk ennek érdekében, de nem lesz könnyű. Háromszor kaptak ki 1–0-ra, szoros mérkőzéseken, most is az utolsó pillanatokban. Nekünk sem lesz könnyű.”

A Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés összefoglalóját ebben a cikkünkben tekintheti meg, az észtek elleni találkozót pedig az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben, 20.45-ös kezdettel.

További tartalmak