Musorujsag
Élő Eredmények

Orban több komoly mentéssel és egy nagy hibával debütált

m4sport.hu
Nem okozott csalódást, rutinja sokat számított, de a gólnál ő is nagyot hibázott, elfeledkezett Mitroglouról.

Marco Rossi szövetségi kapitány október elején kiadott válogatott keretében a legnagyobb meglepetés Willi Orban neve volt. A 25 éves Orban édesapja magyar, édesanyja pedig lengyel. A középhátvéd Kaiserslauternben született, jelenleg Gulácsi Péter csapattársa a Lipcsében, és eddig  kétszer szerepelt az U21-es német nemzeti együttesben.

Annyira jól sikerült a beilleszkedése, hogy a pénteki, görögök elleni Nemzetek Ligája selejtezőre a kapitány máris a kezdőbe jelölte őt, Kádár Tamás mellé a védelem közepére. Összeszedtük a legfontosabb megmozdulásait, miként debütált a válogatottban.

Rögtön az első percben sikerült nagyot mentenie egy baloldali beadás után. Fontos mentés volt, hiszen érkezett mögötte a későbbi győztes gólt szerző Mitroglou. A negyedik percben nem igazán tudott a védelem felszabadítani, de Orban egy könnyed mozdulattal szerelt a tizenhatoson belül.

Az első félóra végén Mitroglou fordult a kapu felé, és talán már el is hitte, hogy helyzetbe kerülhet, de Orban a háta mögül elrúgta a labdát, újabb fontos mentés volt. Nem sokkal később Fortounis két védőn is áthámozta magát, de mielőtt helyzetbe kerülhetett volna, Orban méterekről becsúszva szerelte.

A 65. percben Tzimikas beadását megpróbálta kirúgni, de a labda visszakerült a balhátvédhez, akinek második beadására pontosan érkezett Mitroglou, aki befejelte a találkozó egyetlen gólját. Az esetnél Kádár és Orban sem figyelt a görög támadóra, aki mindkettejüket megelőzte, túlugrotta és könnyedén fejelt a kapuba. Mivel a válogatott két legrutinosabb és legjobban fejelő védőjéről van szó, ez komoly hibának tekinthető.

A találkozó után úgy értékelt, jól működött a válogatott védekezése, kevés teret engedtek a görögöknek, és azt az egy szituációt kivéve jól dolgoztak együtt.

További tartalmak