Musorujsag
Élő Eredmények

Harmadszor is négyből négy – bravúros szereplés az U-válogatottaktól

m4sport.hu
2016-ot megelőzően egyszer sem sikerült négyből négy magyar U-válogatottnak kiharcolni az elitkörös szereplést az Európa-bajnokság selejtezőiben. Az elmúlt három évben viszont kivétel nélkül megugrották az első szintet az U17-es és U19-es női és férfi válogatottak, azaz idén is négyből négy teljesítette a célkitűzést.
Az U19-es labdarúgó-válogatott (Fotó: MLSZ) Az U19-es labdarúgó-válogatott (Fotó: MLSZ)

A két női csapat a második, a két férfi együttes csoportgyőztesként jutott tovább csoportjából.

Utóbbi az is szép teljesítmény, mert olyan válogatottakat előztek meg, amelyeket felnőtt szinten magasabban jegyeznek: a Preisinger Sándor vezette U17-es csapat a szerbek és a románok megelőzésével, a Németh Antal irányította U19-esek az osztrák és a szlovén együttes legyőzésével jutott veretlenül tovább. A hét ponttal megszerzett első helyek azt jelentik, hogy a mieink egy csoportgyőztest és két csoportmásodikat kapnak majd az elitkör december 6-i sorsolásán – derül ki  az MLSZ összegzéséből.

A lányoknál a Schumi Dorottya vezette U17-es csapat a felkészülési mérkőzéseken még nem teljesített igazán jól, de a tétmeccsekre feljavult, és Szkopjéban a bosnyákok, valamint a macedónok legyőzése után a jóval magasabban jegyzett francia csapatot is meg tudta szorítani.

Turtóczki Sándor U19-es együttese magabiztosan hozta a kötelező győzelmeket Moldova és Macedónia ellen, a továbbjutás szempontjából tét nélküli, finnek elleni mérkőzésere azonban elfogyott az ereje, így ezúttal nem tudott bravúrt elérni. A női elitkörök sorsolását november 23-án rendezik.

További tartalmak