Willi Orban is átesett a beavatási szertartáson a válogatottnál

Beavatási szertartás gyanánt az egész csapat előtt kellett énekelnie Willi Orbannak, aki a Görögország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen szerepelt először, majd az észtek ellen másodszor a magyar labdarúgó-válogatottban.

A Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatkapitányának édesapja magyar, édesanyja pedig lengyel. Kaiserslauternben született, kétszer szerepelt az U21-es német nemzeti együttesben. A 25 éves középhátvéd Marco Rossi szövetségi kapitány görögök elleni kerethirdetése előtt jelentette be, hogy magyar válogatott lett. „Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a magyar válogatotthoz. Egy profi játékos számára – aki olyan helyzetben van, mint én –, nagyon komoly és nehéz feladat arról dönteni, hogy mely válogatottban szeretne játszani. Én azonban meghoztam ezt az elhatározást, és örülök, hogy a magyar nemzeti csapatban játszhatok. Kifejezetten segítette a döntésemet, hogy csapattársamtól, Gulácsi Pétertől csak jókat hallottam a keret játékosairól és a szakmai stáb tagjairól is” – mondta Orban a döntés hátteréről.

Willi Orban az Észtország–Magyarország Nemzetek Ligája-meccsen (Fotó: EPA/Valda Kalnina) Willi Orban az Észtország–Magyarország Nemzetek Ligája-meccsen (Fotó: EPA/Valda Kalnina)A védő – aki azt kérte az MLSZ-től, hogy mezére a magyar írásmód szerint, ékezettel kerüljön fel a neve – pályára is lépett a görögök ellen Athénban, több komoly mentése is volt, viszont a bekapott gólnál ő is nagyot hibázott.

Orban a Bildnek elárulta, libabőrös lett a magyar Himnusz közben. „Többször is meghallgattam előtte. Nyilván nem tudtam tökéletesen énekelni, de ez inkább az érzelmekről szól. Abból pedig nem volt hiány, libabőrös lettem. A magyarok hihetetlenül kedvesen fogadtak, érzékelni lehetett, hogy mennyire örülnek nekem.”

Baráth Botond, Szalai Ádám és Willi Orban gólöröme az Észtország–Magyarország Nemzetek Ligája-meccsen (Fotó: EPA/Valda Kalnina)Az interjúból az is kiderül, hogy a futballistának beavatási szertartásként az egész csapat előtt énekelnie kellett, ő pedig a We will rock you című számot választotta a Queentől. „Egész jól sikerült” – büszkélkedett Orban, aki azt is elárulta, hogy az énekléses beavatás új dolog a magyar válogatottnál, azt az új csapatkapitány, Szalai Ádám vezette be.

A játékos a görögországi vereséggel és az észtországi döntetlennel kapcsolatban elmondta, az eredmények miatt csalódott, de szerinte van előrelépés a magyar válogatottnál. „Jobb eredményben reménykedtünk, különösen a második meccsen, de meg kell mondani, hogy már ez alatt a rövid idő alatt is fejlődtünk.“