Dárdai sziporkázott, válaszán jót nevettek az újságírók

A Hertha szombaton a listavezető Dortmund otthonába látogat a Bundesliga 9. fordulójában, a berliniek magyar vezetőedzője, Dárdai Pál pedig szemmel láthatóan jókedvűen várja, hogy összecsaphasson korábbi mesterével, a neki már játékos korában nagy tréneri jövőt jósló Lucien Favre-al.

Túl azon, hogy a Ruhr-vidékiek sorozatban négy meccset nyertek a német élvonalban, az Európa Liga-győztes Atlético Madridot pedig 4–0-ra ütötték ki a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek legutóbbi fordulójában, nem elhanyagolható, hogy a fekete-sárgáknak nyár óta az a Lucien Favre a trénere, aki a Herthánál Dárdai edzője is volt. A svájci szakember volt az, aki már játékos korában látta a magyar középpályásban az edzőt, s éppen emiatt picit össze is különböztek egyszer.


A berlini csapat éppen a Dortmundot fogadta, Favre pedig meccs közben, döntetlen állásnál bekiabált Dárdainak a pályára, hogy váltsanak rendszert. A magyar játékos kiszólt a trénernek: „Bocs mester, de nem állunk át!” Favre még egyszer odakiáltott játékosának, mire az megismételte korábbi mondatát, azaz hogy nem váltanak rendszert. A meccset végül 3–2-re a Hertha nyerte, a svájci szakember pedig a találkozó után behívatta Dárdait az irodájába és közölte, a futballistának igaza volt, és biztos benne, egyszer jó edző válik majd belőle. A magyar tréner elárulta, az eset után ugyan kapcsolatuk megromlott, de nagyon hálás egykori edzőjének azokért a tanácsokért, melyekkel még edzői pályája előtt látta el.    


Hogy Favre neheztel-e még Dárdaira, azt nem tudni, de abban igaza lett, hogy kiváló tréner vált a középpályásból, aki a meccs előtti sajtótájékoztatón a humorát is újra megvillantotta.
 

Egy újságíró azt kérdezte a Hertha mesterétől, mit szól a Dortmund Atléti elleni fölényes győzelméhez (4-0), mire Dárdai mosolyogva csak annyit mondott: „Nem láttam a meccset, mert moziban voltam a feleségemmel. A fim címe pedig az volt: Hogyan lehet legyőzni a Dortmundot?”


A válasz hallatán a teremben ülőkön hangos derültség lett úrrá, majd Dárdai komolyra fordította a szót:
„Óriási győzelem volt a szerdai a Dortmund részéről, de ez egy teljesen más találkozó lesz. Mindig jó meccseket játszik a két csapat. Ugyan sok a sérült a csapatomban, de ugyanúgy készülünk az összecsapásra, mint a többire. De azért meg kell néznünk, hány egészséges középhátvédünk lesz a meccs előtt, valamelyikük nem sokat edzett az elmúlt időben. Nehéz döntéseket kell meghoznunk, az biztos.”


Dárdai és Favre eddig egyszer csapott össze edzőként és akkor a svájci szakember együttese győzött.