Király Gábor kikerült a Haladás kezdőjéből

Horváth Ferenc vezetőedző szerint változásra volt szükség, de ez nem jelenti azt, hogy végleg leírná a veterán kapust.

MTI Fotó: Beliczay László Rózsa Dániel MTI Fotó: Beliczay LászlóAz OTP Bank Liga 12. fordulójában szombaton 17 órakor az utolsó helyen álló Szombathelyi Haladás a második Budapest Honvédot fogadja. Hosszú idő után azonban nem Király Gábor fogja védeni a hazaiak kapuját, helyett Rózsa Dániellel kezdődik az összeállítás.

Az öt pontos szombathelyiek eddigi egyetlen győzelmüket augusztus 11-én (Puskás Akadémia 2-1) aratták, azaz két és fél hónapja nyertek utoljára. "Stabil, egységes csapat ellen játszunk, amelyet ugyan a bajnokság előtt sokan temettek, ám a Honvéd rácáfolt a kétkedőkre" – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője a klub honlapjának.

A szakember elárulta,  a játékosai bizakodóak, sokat dolgoznak az edzéseken és a Vidi elleni meccsen már látott előrelépést a korábbi találkozókhoz képest. Ami az összeállítást illeti, Horváth Ferenc kapusposzton váltani fog – Király Gábor helyett Rózsa Dániel kezd. A 108-szoros válogatott kapus a kispadon foglal helyet.

"Nagyon jó embernek és nagyon jó játékosnak tartom Királyt, akinek élete a Haladás. Azonban úgy gondoltam, a korábbi hetek sikertelensége miatt váltanom kell, s ezúttal Rózsának szavazok bizalmat. Ez persze nem jelenti azt, hogy Király többet nem véd a Haladásban" - fogalmazott Horváth. A klasszis kapust korábban a saját szurkolói is kikezdték, és már többször követelték rózsa csapatba állítását.