Musorujsag
Élő Eredmények

Marko Nikolic: Vannak pillanatok, amikor azt sem tudjuk, hol vagyunk

Marko Nikolic: Vannak pillanatok, amikor azt sem tudjuk, hol vagyunk

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 13. fordulójában Paksra látogat az Európa Ligában is érdekelt MOL Vidi FC, amelynek vezetőedzője, Marko Nikolic leplezetlen őszinteséggel beszélt csapata jelenlegi helyzetéről.

„Mindig nehéz a Paks ellen, nagyon felszívják magukat a nagy csapatok ellen, hazai pályán még inkább” – vélekedett a fehérváriak vezetőedzője a szombati találkozó előtt.

Marko Nikolic az Európa Ligának köszönhetően megnövekedett terhelésről is beszélt az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában: „Nagyon komoly ritmusban játszunk, de tudtuk, hogy ez lesz. Hihetetlen mennyiségű mérkőzésünk van ebben a szezonban. Európa Liga, Magyar Kupa és természetesen a bajnokság, így három naponta pályára lépünk. Vannak pillanatok, amikor azt sem tudjuk, hol vagyunk: egy buszon, egy repülőn, vagy otthon. Többet alszunk idegen helyeken, mint a saját ágyunkban, de ilyen egy futballista élete. Ezt akartuk és a csapat kezd hozzászokni.”

A bajnokságban a nemzetközi összecsapások után már tíz pontot hullajtott el a MOL Vidi FC és ez a szezon végén még sokba kerülhet.

„Rengeteg kifogást tudnék felhozni a mostani helyzetünkre: lehetne bővebb a keretünk, állandóan buszon vagy repülőn ülünk, de nem fogok. Elsősorban nem fizikálisan vannak problémáink, hiszen a mérések alapján is rendben vagyunk. A legfőbb gondjaink mentálisan vannak, hiszen lehetetlen, hogy egy játékos százszázalékos állapotban legyen szombaton, majd szerdán, majd megint szombaton, aztán csütörtökön.”

Ilyen terhelés mellett joggal tették fel a kérdést az MTK elleni hazai vereség után, hogy miért nem kaptak több lehetőséget olyan játékosok, akik eddig jóval kevesebb játékperccel rendelkeznek: „Én ennek a csapatnak az edzője vagyok, nem pedig a Mikulás, aki ajándékokat osztogat. Mindenkire számítunk, aki itt van. Amint bejutottunk a csoportkörbe, tudtuk, hogy ez a tempó fog ránk várni.”

„Nem panaszkodom, ez már európai szint, ezt akartuk mindannyian.”

A teljes interjút itt megnézheti:

További tartalmak

Kapcsolódó hírek