Herczeg András a cserekirály?

A legtöbb edző hátrányban belenyúl a meccsbe. A Loki mestere azonban nem csak belenyúl, többnyire nyerő embereket küld be.

Az újpesti Branko Burekovic és Filip Pajovic kapus, valamint a debreceni Takács Tamás a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Debreceni VSC - Újpest FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. március 10-én. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt) A debreceni Takács Tamás többször bizonyult már nyerő cserének. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)


A Debrecen 2-2-es döntetlent játszott a Mezőkövesd vendégeként az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A Loki már a meccs elején vezetett, de a hazaiak fordítani tudtak. Az egy pont megszerzéséhez végül Takács gólja kellett, a támadó a 67. percben állt be csereként, és a 86. percben talált a kapuba.


A gólpasszt a szintén csereként beálló Avdijaj Albiontól kapta. Úgy tűnik, Herczeg András, a csapat vezetőedzője igazi „cserekirály”, hiszen immár sokadik alkalommal mentett pontot, vagy szerzett győztes gólt cserejátékosa.


Az első fordulóban Ezequiel Calvente a 60. percben állt be, és 18 perccel később megszerezte a győztes gólt. Az 5. fordulóban már 3-1-re vezetett az MTK Debrecenben, amikor jött Takács és csereként beállva szépített, hogy a hajrában megszerezzék a döntetlent jelentő gólt is.


A 9. fordulóban a szünetben még a Kisvárda vezetett Debrecenben, de jött Takács, aki a félidőben beállva, a duplájával jelentős szerepet vállalt a győzelemből. Az elmúlt fordulóban Avdijajt a 69. percben, 1-1-es állásnál küldte be Herczeg András, és a koszovói játékos két perccel később győztes gólt szerzett.


Összességében az eddig megszerzett 21 pontból 12-t a cseréknek, illetve Herczeg András döntéseinek köszönhet a Debrecen.