Musorujsag
Élő Eredmények

Mekkora az esélye, hogy a Vidi az EL kieséses szakaszába jut?

m4sport.hu
Csütörtökön rendezték az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulóját, amelyben a Vidi ismét legyőzte a görög PAOK-ot és nagy lépést tett a továbbjutás felé.
(fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az Európa Liga L csoportjában a négy kör után még mindig hibátlan Chelsea már biztosan bejutott a legjobb 32 kettő közé és gyakorlatilag az angolok csoportelsősége is garantáltnak tekinthető.

A másik továbbjutó helyért azonban óriási a csata, amelyben most a Vidi jutott némi előnyhöz: a székesfehérvári együttes két héten belül másodszor is legyőzte a görög PAOK együttesét, így hat pontjával a második helyre lépett fel, míg a fehérorosz BATE és a PAOK 3-3 ponttal áll.

A hátralévő mérkőzések:
Chelsea: PAOK (o), Vidi (i)
Vidi: BATE (i), Chelsea (o)
PAOK: Chelsea (i), BATE (o)
BATE: Vidi (o), PAOK (i)

A Vidire tehát sorsdöntő mérkőzés vár a következő fordulóban, míg a Chelsea-t már matematikailag is biztos csoportelsőként érkezhet Budapestre, ami további reménykedésre adhat okot.

A politikai- és sportesemények kimenetelének esélyeit modellező FiveThirtyEight szakoldal szerint  a 99%-os bizonyossággal csoportelsőnek tekinthető Chelsea mögött a Vidinek van a legnagyobb esélye a továbbjutásra, szám szerint 55%. Amennyiben a magyar csapat idegenben legyőzi a BATE Boriszov együttesét, biztosan a kieséses szakaszba lép.

A matek szerint a PAOK-nak 31%, a BATE-nak 15% esélye van jelenleg a továbbjutásra, persze ez a következő fordulóban még nagyot fordulhat és sokat változhat, de maradjunk a mostban és élvezzük a remény kínálta lehetőséget: két körrel a vége előtt a Vidi saját kezében tartja sorsát és több mint 50% az esélye, hogy az Európa Liga kieséses szakaszának sorsolásán egy NB I-es csapat neve is ott lesz a húzásra várók között.

További tartalmak