Musorujsag
Élő Eredmények

Négygólos győzelemmel zárta az évet a női labdarúgó-válogatott

MTI
A magyar női labdarúgó-válogatott 4–0-ra győzött a Telkiben rendezett Észtország elleni felkészülési mérkőzésen.

A magyar csapat az ősz elején befejezte szereplését a jövő évi világbajnokság selejtezősorozatában, a következő tétmérkőzéseit, a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőit pedig csak jövő ősszel kezdi meg.

Az előtte álló közel egyéves periódust Markó Edina szövetségi kapitány a csapatépítésre használja fel, ennek volt azt az egyik állomása a mostani mérkőzés.

A magyarok legutóbb októberben léptek pályára két felkészülési mérkőzésen, előbb 1-0-ra, majd 3-0-ra győztek Máltán a házigazdák ellen.

magyar női labdarúgó-válogatott (Fotó: mlsz.hu) (Fotó: mlsz.hu)

„Azt gondolom, így kell zárni egy évet. Főleg első félidei játékunk volt tökéletes közeli egy kellemes ellenfél ellen. De ugyanilyen szintkülönbséggel játszottunk a selejtezőkön, ezért fontos volt, hogy ha tudjuk, győznünk kell, akkor az a pályán is megmutatkozzon. Örülök, hogy jó teljesítményekkel tudtuk megajándékozni egymást a játékosaimmal. A fiatalok is nagyon jól teljesítettek. Látom, hogy fejlődnek és remélem, hogy a jövő válogatottja rájuk fog épülninyilatkozta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány a lefújást követően. – Folyamatosan tanulunk, építkezünk, hiszen mindig előre kell lépnünk. Van még egy kis időnk az Eb-selejtezőkig, de úgy vélem, erre a játékra lehet építeni.”

Értékelések a meccs után:

Magyarország–Észtország 4–0 (3–0)
gólszerzők: Szabó Viktória (10.), Vágó Fanni (17., 32.), Mosdóczi Evelin (57.)

Magyarország: Bíró Barbara – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla, Tálosi Szabina, Szabó Viktória – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia, Zeller Dóra – Kocsán Petra, Vágó Fanni

További tartalmak