Musorujsag
Élő Eredmények

Nikolic: „Méltó módon képviseljük a magyar focit Európában”

MTI/M4 Sport
Gratulált játékosainak Marko Nikolic, a MOL Vidi FC vezetőedzője, amiért az idegenben elért sikert követően a Groupama Arénában 1–0-ra győzték le a görög PAOK együttesét és nagy lépést tettek a továbbjutás felé az Európa Ligában. A székesfehérvári futballisták az M4 Sportnak nyilatkoztak a lefújást követően és örömmel állapították meg, a saját kezükben van a sorsuk.

Nyilatkozatok:

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Vidi szerb edzője, Marko Nikolic gratulált játékosainak, mert újabb kiváló eredményt értek el és nem először az elmúlt két évben.

„Azt hiszem, méltó módon képviseljük a magyar focit Európában” – jegyezte meg.

„A sorsolás óta többször elmondtam, eredményesek akarunk lenni és nem dekorációnak vagyunk itt” – fogalmazott.

Marko Nikolic úgy vélte, nehéz a PAOK ellen úgy lehozni két meccset, hogy az ellenfélnek szinte egyetlen igazi helyzete sincs, márpedig a Vidinek sikerült.

A görögök román edzője, Razvan Lucescu kiemelte: mindkét találkozón óriás különbség volt a két csapat között, mert ők megpróbáltak futballozni, míg ellenfelük „csak előrerúgta a labdát és ebből talált gólokkal nyert”.

Ugyanakkor elismerte, a két meccsen egyszer sem tudták feltörni a Vidi védelmét és a magyarok minden próbálkozásukat „megfojtották”. Hangsúlyozta: a futball néha nem igazságos, mert lehet, hogy a jövőben a Vidi ellen hatból hat mérkőzést nyernének.

A kapus Kovácsik Ádám emlékeztetett arra, hogy egyszer sem kellett védenie a találkozón, annyira jól védekezett előtte a csapat. „Mindenki párharcokat nyert és maximálisan betartotta a taktikát, ez kellett a három ponthoz” – tette hozzá.

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

A középpályás Pátkai Máté szerint a védekezés és a szervezettség volt a siker kulcsa. A PAOK-nak egy-két gólszerzési lehetősége volt csak, ez mindent elmond – jegyezte meg.

Paulo Vinícius szerint mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez, és végig kontrollálták a meccset. Kérdésre elmondta, a győztes gól előtt nem gondolt semmire, csak futott előre és sikerült gólpasszt adnia. Megemlítette, nem emlékszik arra, mikor adott utoljára gólpasszt.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1130175"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Nagy lépest tett a továbbjutás felé a Vidi az újabb PAOK-veréssel – képgaléria
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/11/D__YT20181108033-1024x653.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak