Musorujsag
Élő Eredmények

A DVTK szurkolói elfogadták az önkormányzat által felajánlott tulajdonrészt

A DVTK szurkolói elfogadták az önkormányzat által felajánlott tulajdonrészt

MTI
A Diósgyőr Szurkolók Közössége-Egyesület elfogadta a miskolci önkormányzat kétszázalékos felajánlását a labdarúgóklubot működtető DFC Kft. kisebbségi tulajdonrészéből, egyúttal arról is döntött, hogy a gazdasági társaság többségi tulajdonosának szintén kettő százalékos tulajdonrészére vonatkozó felajánlásról tárgyalásokat kezdeményez.

A miskolci önkormányzat szombati közleménye szerint az önkormányzat „indítványozza, hogy a DFC Kft. jövő heti taggyűlésén szülessen döntés az önkormányzati tulajdonrészről szóló felajánlás szurkolói kézbe történő átengedéséről”. A közleményben az áll, hogy a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának teljesítménye miatt „az önkormányzat kisebbségi tulajdonosként kezdeményezi, hogy ugyanezen a taggyűlésen a klub szakmai igazgatója számoljon be a történések okairól”.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szeptember 28-án ajánlotta fel ingyenesen a szurkolóknak a két százaléknyi tulajdonrészt a kisebbségi tulajdonosként birtokolt 49 százaléknyi hányadból. A polgármesteri hivatal szóvivője akkor azzal indokolta a felajánlást, hogy az élvonalbeli csapat teljesítménye és sikertelensége miatt csalódott szurkolók számára „szinte feltárhatatlan, hogy a diósgyőri foci sportszakmai vezetése miért került 2018 őszére ilyen állapotba”, mert a döntéshozatali rendszer kizárólagosságon alapul, „a gazdasági-társasági döntéseket megalapozó információk fölött csak a többségi tulajdonos, vagy a többségi tulajdonos éppen aktuális megbízottja rendelkezik.”

A Diósgyőr 13 forduló után a 11. helyen áll a 12 csapatos NB I-ben.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek